Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp behoort tot de iconische PH 3 lampenfamilie, een doordacht flexibel verlichtingssysteem van de wereldwijd beroemde ontwerper en architect Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd al in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht. Dit effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. Het blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH 3 lampenfamilie telt.

De basis van de PH lamp is dat de drie schermen een onderlinge verhouding van ongeveer 3:2:1 hebben. Het eerste cijfer in de breuk geeft bij benadering de diameter van het bovenste scherm aan, terwijl het cijfer achter de streep aangeeft dat de tussen- en onderschermen van het betreffende bovenscherm ‘afstammen’. Na de introductie van de eerste PH hanglampen bleek al snel dat het PH 3 principe ook toe te passen was op tafellampen, zodoende werd de eerste PH tafellamp in 1928 gelanceerd als alternatief voor de laaghangende hanglampen.

Deze glazen uitvoering van de PH 3,5-2,5 tafellamp geeft in de naam al weg waarin deze zich onderscheidt van het originele model. In tegenstelling tot de deels metalen versie, beschikt deze uitvoering over de drie klassieke kappen uit mondgeblazen opaalglas. Het opaalglas is aan de bovenzijde glanzend en aan de onderzijde gezandstraald mat, hierdoor ontstaat er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding en wordt het licht nog steeds grotendeels naar beneden gericht. De lampvoet is uitgebracht in de afwerkingen ‘hoogglans verchroomd’, ‘zwart gemetalliseerd’ en ‘messing gemetalliseerd’. Afhankelijk van de uitvoering die u kiest, wordt de lamp geleverd met een witte of zwarte vinyl snoer. De messingkleurige versie wordt geleverd met een witte kleur snoer, de verchroomde en zwarte uitvoeringen met een zwart snoer. De schakelaar zit hierbij in het snoer verwerkt.

Naast dit glazen tafelmodel met een bovenste schermdiameter van 33 centimeter ontwikkelde Henningsen nog veel meer PH hang-, vloer- en tafellampen, hij was immers altijd bezig met berekenen en testen van nieuwe combinaties. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ In een grote verscheidenheid aan modellen verkrijgbaar

Vragen over de PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Poul Henningsen
Jaartal 1925
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 46,5 cm.
Diameter 33 cm.
Dimbaar Niet dimbaar
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 250 cm.
Soort lichtbron 1x E14 max. 60W (niet inbegrepen)

PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp

Hoogglans Verchroomd

Levertijd: 1 - 3 weken

Normale prijs: € 1.420

Special Price € 1.207

PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp

Messing Gemetalliseerd

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 1.550

Special Price € 1.317,50

PH 3,5-2,5 Glas Tafellamp

Zwart Gemetalliseerd

Levertijd: 1 - 3 weken

Normale prijs: € 1.550

Special Price € 1.317,50

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit