Louis Poulsen PH 2/1 Hanglamp

By Poul Henningsen

Omschrijving

De Louis Poulsen PH 2/1 Hanglamp behoort tot de iconische PH 3 lampenfamilie, een doordacht flexibel verlichtingssysteem van de wereldwijd beroemde ontwerper en architect Poul Henningsen. Het concept van de PH lamp werd al in de wintermaanden van 1925 door Henningsen ontwikkeld en is tegenwoordig nog steeds zeer geliefd vanwege zijn harmonieuze verdeling van het licht. Dit effect wordt bereikt door drie schermen die onderling in lichtsterkte verschillen; elk scherm beschikt over een logaritmische curve en vermindert op basis van de afstand tot de lichtbron gelijkmatig de hoeveelheid licht. Het blijkt een bijzonder flexibel concept, gezien de hoeveelheid leden die de PH 3 lampenfamilie telt.

De basis van de PH lamp is dat de drie schermen een onderlinge verhouding van ongeveer 3:2:1 hebben. Het eerste cijfer in de breuk geeft bij benadering de diameter van het bovenste scherm aan, terwijl het cijfer achter de schuine streep aangeeft dat de tussen- en onderschermen van het betreffende bovenscherm ‘afstammen’. Een van de allereerste modellen was de 5/5 hanglamp, waarbij het middelste scherm groter was dan de twee schermen aan de uiteinden. Dit bleek een goede combinatie te zijn wanneer de lamp hoog werd opgehangen maar wanneer de hanglamp lager hing, was het beter om een groot bovenscherm te combineren met kleinere tussen- en onderschermen. Dit is waar de PH 2/1 lamp zijn intrede maakte.

De PH 2/1 hanglamp beschikt geheel volgens het PH 3 principe over drie schermen van drie lagen mondgeblazen opaalglas, waarbij het bovenste scherm een diameter van 20 centimeter heeft. Het opaalglas is aan de bovenzijde glanzend en aan de onderzijde gezandstraald mat, hierdoor ontstaat er een zachte en gelijkmatige lichtspreiding en wordt het licht nog steeds grotendeels naar beneden gericht. De schermen hangen aan een ophanging van getrokken aluminium in de afwerkingen ‘hoogglans verchroomd’, ‘zwart gemetalliseerd’ en ‘messing gemetalliseerd’. Afhankelijk van de uitvoering die u kiest, wordt de lamp geleverd met een wit of zwart snoer. De messinggekleurde versie wordt geleverd met een witte kleur snoer, de verchroomde en zwarte uitvoeringen met een zwart snoer.

Aanvankelijk was de PH lamp bedoelt als hangend model, maar deze ontwikkelde zich al snel tot een uitgebreide familie van tafellampen, vloerlampen en wandlampen in een groot aantal formaten, kleuren en materialen. In de loop er jaren zijn er meer dan duizend varianten ontwikkeld, waarvan u een grote selectie in onze webshop kunt vinden.

Louis Poulsen PH 2/1 Hanglamp


✓ Iconisch ontwerp van Poul Henningsen
✓ Onderlinge schermverhouding van ongeveer 3:2:1
✓ Harmonieuze verspreiding van het licht
✓ Ophanging in zwart, chroom of messing kleur
✓ In een grote verscheidenheid aan modellen verkrijgbaar

Vragen over de PH 2/1 Hanglamp van Louis Poulsen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Louis Poulsen PH 2/1 Hanglamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Glas
Designer Poul Henningsen
Jaartal 1925
Garantie 2 jaar
Merk Louis Poulsen
Hoogte 14 cm.
Diameter 20 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar
Kabel Lengte 300 cm.
Soort lichtbron 1x E14 max. 20W (niet inbegrepen)

PH 2/1 Hanglamp

Hoogglans Verchroomd

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 665

Special Price € 565,25

PH 2/1 Hanglamp

Messing Gemetalliseerd

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 690

Special Price € 586,50

PH 2/1 Hanglamp

Zwart Gemetalliseerd

Levertijd: 1 - 2 weken

Normale prijs: € 690

Special Price € 586,50

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit