Vitra Laminated Chair Miniatuur

By Eero Saarinen

Omschrijving

De Miniatures Collection van Vitra brengt de belangrijkste ontwerpen uit de moderne meubelgeschiedenis in miniatuurformaat. Deze miniaturen zijn uitgevoerd in de originele constructie, materialen en kleuren en zijn bij uitstek geschikt als didactisch materiaal voor universiteiten, designacademies en architecten. Hoewel ze soms ook alleen dienen als geliefde verzamelobjecten.

De miniatuur Laminated Chair is vervaardigd naar een schaalverhouding van 1:6.

Laminated Chair won in het jaar van haar introductie, het jaar 1963, de 1e prijs in een wedstrijd gehouden door de Britse krant Daily Mail. Ondanks dit ging de Laminated Chair nooit in industriële productie waardoor er maar een beperkt aantal exemplaren van de Laminated Chair zijn vervaardigd in die tijd. Desondanks wordt de Laminated Chair gezien als het bekendste werk van de Deense ontwerper Grete Jalk en zelfs als één van de bekendste stoelen van Deens design. Een miniatuur versie van de Laminated Chair kon dus niet achterwegen blijven.
Summer Gift
Klaar voor de zomer? Ontvang de hele maand juli een HAY Beach Towel in kleur naar keuze cadeau bij alle aankopen vanaf 250 euro.
Bekijk Summer Gift actie
Kenmerken
EAN Code 4055737017988
Materiaal Hout
Designer Eero Saarinen
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 11.7
Breedte 10.5
Hoogte 12.5

Laminated Chair Miniatuur

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 465

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit