Vitra La Chaise Loungechair

By Charles & Ray Eames

Omschrijving

De Vitra La Chaise Loungechair is een ontwerp van Charles & Ray Eames. De inspiratie voor de La Chaise vond het Eames koppel in een sculptuur van Gaston Lachaise genaamd ‘Floating Figure’. Hier heeft de fauteuil haar naam aan te danken. De La Chaise Loungechair werd al in 1948 ontworpen. Het heeft echter meer dan 40 jaar geduurd voordat de stoel in productie werd genomen, omdat de productie lange tijd te kostbaar was. Hierdoor hebben Charles & Ray Eames nooit mee mogen maken dat hun ontwerp van de La Chaise Loungechair in productie is gegaan, net zoals de Plywood Elephant.

La Chaise is een fauteuil die ontworpen is voor een designwedstrijd die georganiseerd werd door het Museum of Modern Art in New York. Omdat het formaat te groot was, viel de stoel niet in de prijzen, maar het kreeg wel een speciale vermelding vanwege het silhouet. Charles Eames zag de wedstrijd echter meer als een beginpunt in de ontwikkeling van stoelen gemaakt van glasvezel. Toen de stoel in 1991 in productie werd genomen werd hij ook daadwerkelijk vervaardigd uit glasvezel, zoals het Eames echtpaar het bedoeld had. In 2001 werd echter besloten over te stappen op het meer hedendaagse polyurethaan dat afgewerkt is met een witte lak. Het onderstel van de La Chaise is van verchroomd buisstaal met een voet van massief eiken dat beschermd wordt door een vernis. Het eiken (Quercus robur) is afkomstig uit Europa.

Het omvangrijke loungemeubel valt op door zijn elegantie en leent zich perfect voor verschillende doeleinden, van chique lobby’s tot huiselijke sferen. La Chaise is een waar symbool van organisch design, met een uiterlijk dat doet denken aan Dali-achtige vormen.

De breedte van de La Chaise Loungechair is 150 centimeter, de diepte is 90 centimeter en de hoogte is 87 centimeter. De zithoogte van de stoel is 49 centimeter.

Vitra La Chaise Loungechair


✓ Organische vormgeving
✓ Ontworpen in 1948
✓ Vervaardigd uit polyurethaan
✓ Geïnspireerd op het ‘Floating Figure’ beeld van Gaston Lachaise

Vragen over de La Chaise Loungechair van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra La Chaise Loungechair.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Charles & Ray Eames
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 90 cm
Breedte 150 cm
Hoogte 87 cm
Zithoogte 49 cm

La Chaise - Wit

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 9.790

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit