Knoll Womb Chair

By Eero Saarinen

Omschrijving

De Knoll Studio Womb Chair is een ontwerp van Eero Saarinen. Nadat Saarinen begin jaren ’40 het buigen van fineer onder de knie had, wilde hij graag doorwerken op het idee dat een stoel ook comfortabel kan zijn door de vorm van de zitting, in plaats van de kussens. Florence Knoll bracht hem op het idee om er een echte fauteuil van te maken, eentje waarin men heerlijk op kon krullen. Dit betekende dat het idee van een stoel zonder kussens overboord werd gegooid. Hij ging aan de slag met kunststof dat door glasvezel versterkt werd, iets wat in die tijd nog in de kinderschoenen stond. Een bootbouwer kwam eraan te pas, om de vorm precies zo te krijgen als gewenst. In deze vernieuwde variant is het binnenwerk opgebouwd uit metaal en elastische banden. Daarop ligt polyurethaan schuim met een bekleding naar keuze. Uiteindelijk verwijst de naam Womb – Engels voor baarmoeder – precies naar het gevoel dat deze stoel u geeft. Een veilig, zacht en geborgen gevoel.

Womb is 105 centimeter breed, 92 centimeter hoog en 94 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 43.5 centimeter. Om het plaatje compleet te maken, zet u er ook de bijbehorende Ottoman bij!

Het metalen onderstel is uitgevoerd met een finish van gepolijst chroom of met een zwarte poedercoating. Er zijn talloze keuzes wat betreft stoffering. De offerteprijs geldt voor een fauteuil in stofklasse G. Wij hebben enkele varianten voor u geselecteerd in de stof Cato, een stof die zich kenmerkt door een duidelijke patroontextuur. De populaire stof werd ontwikkeld in 1961 en bestaat voor 86% uit wol en voor 14% uit viscose. In deze direct bestelbare varianten worden de kussens gevuld met synthetische watten. Liever een vulling van dons of wenst u een andere stofsoort op de Womb? Neem dan contact met ons op door middel van het offerteformulier.

Knoll Studio Womb Chair


✓ Iconisch design uit 1946
✓ Met bewijs van originaliteit
✓ In verschillende bekledingen
✓ Materiaal: metaal, schuim
✓ Afmeting: b. 105 x h. 92 x d. 94 cm.
✓ Designer: Eero Saarinen

Vragen over de Womb Chair van Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll Womb Chair.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Eero Saarinen
Jaartal 1946
Merk Knoll
Diepte / Lengte 94 cm.
Breedte 105 cm.
Hoogte 92 cm.
Zithoogte 43.5 cm.

Womb Chair

Vanafprijs

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.489

Womb Chair

Cato - Fire Red

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.139

Womb Chair

Cato - Sand

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.284

Womb Chair

Cato - Yellow

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.284

Womb Chair

Cato - Natural

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 7.284

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit