Knoll Wassily Chair

By Marcel Breuer

Omschrijving

De Knoll Studio Wassily Chair is een welbekend ontwerp van Marcel Breuer. De stoel was in de tijd dat hij werd ontworpen – in 1925 – revolutionair. Hij staat bekend als de eerste stoel met een gebogen buisframe van metaal. Marcel kwam in de tijd dat hij bij Bauhaus zat op het idee door een fiets, die eveneens onderdelen van gebogen metaal bevat. Het fascineerde hem en bracht hem tot het ontwerp van de B3-stoel, die in de jaren ’20 door Thonet geproduceerd werd. De naam Wassily kreeg hij pas later, toen het Italiaanse Gavina de productierechten in handen kreeg en zij lucht kregen van het verhaal dat Wassily Kandinsky bijzonder geïnteresseerd was in de stoel. In 1968 kocht Knoll International Gavina, met als belangrijkste reden het bemachtigen van de Breuer collectie. Onder Knoll werd de stoel een groot succes en tot de dag van vandaag is dit misschien wel de meest bekende stoel ter wereld.

Het naadloze buisframe is afgewerkt met een finish van gepolijst chroom. De zitting van de stoel is verkrijgbaar in Belting Leather van Spinneybeck. Dit leer werd tijdens de Industriële Revolutie ontwikkeld voor de aandrijving van machines en staat bekend om het behoud van zijn vorm. Het aniline leer is 100% plantaardig gelooid. Daarnaast is Wassily ook verkrijgbaar in Haired Hide in de combinatie zwart, wit, bruin. Deze koeienhuid – waarvan ieder stuk uniek is - is gelooid om het haar te verzachten.

De Wassily Chair behoort tot de collectie van Knoll. Dit Amerikaanse bedrijf heeft een aantal grote designiconen in zijn collectie. Zo ook de Wassily Chair, hoewel Marcel Breuer nooit direct voor Knoll werkte. Hij begon zijn carrière als student en later meubelmaker bij het Bauhaus. Het meest bekend staat Breuer om zijn meubelen met metalen buisframe, waarmee hij het moderne interieur veranderde.

Knoll Studio Wassily Chair


✓ Beroemde buisframe stoel uit 1925
✓ Met bewijs van originaliteit
✓ In verschillende leersoorten
✓ Materiaal: verchroomd metaal, leer
✓ Afmeting: b. 79 x h. 73 x d. 69 cm.
✓ Designer: Marcel Breuer

Vragen over de Wassily Chair van Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll Wassily Chair.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Marcel Breuer
Merk Knoll
Diepte / Lengte 69 cm.
Hoogte 73 cm.
Breedte 79 cm.
Hoogte arm 58.5 cm.
Zithoogte 42 cm.

Wassily Chair

Belting Leather - Zwart

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 2.432

Wassily Chair

Haired Hide - Tri-colour

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 3.630

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit