Knoll Washington Skeleton Chair

By David Adjaye

Omschrijving

De Knoll Outdoor Washington Skeleton Chair is een ontwerp van David Adjaye. De Washington Skeleton stoel is onderdeel van de eerste meubelcollectie die Adjaye ooit ontwierp. Voor 2013 bestonden zijn voornaamste werkzaamheden namelijk uit het ontwerpen van gebouwen. Zijn achtergrond als architect is duidelijk terug te zien in de sculpturale stijl van de stoel, die met een geometrisch patroon versierd is. Een meubel ontwerpen was een hele omslag voor David, die ondervond dat zijn ontwerp door het proces heen steeds weer wat aangepast moest worden. Bij serieproductie komen namelijk een hoop factoren kijken en moet er worden voldaan aan verschillende (kwaliteits)testen. Aan de basis van het ontwerp staat het cantilever-principe, waardoor de achterkant van de stoel zonder directe ondersteuning in de lucht kan zweven. De stoel is gemaakt van drie delen gegoten aluminium, die bevestigd zijn middels een pen-en-gatverbinding en RVS onderdelen. Deze stevige constructie zorgt ervoor dat hij maar liefst 136 kilogram kan dragen. Om de stoel geschikt te maken voor buitengebruik, is het frame voorzien van een uiterst duurzame poedercoating in de volgende kleuren: zwart, grijs, groen en wit.

De elegante Washington Skeleton Chair is 46 centimeter breed, 83 centimeter hoog en 51 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 44 centimeter. Hoewel de stoel behoort tot de outdoor collectie van Knoll, komt hij ook binnenshuis prachtig tot zijn recht.

De Washington Skeleton Chair is in 2013 uitgebracht door het Amerikaanse Knoll Studio. Naast talloze klassiekers zijn er ook genoeg hedendaagse ontwerpen te vinden in de collectie van het in 1938 opgerichte designlabel. David Adjaye is architect en zijn werk is over de hele wereld te bewonderen. Zo zijn de Moscow School of Management, het Museum of Contemporary Art in Denver en het Nobel Peace Centre in Oslo van zijn hand.

Knoll Outdoor Washington Skeleton Chair


✓ Sculpturaal design met geometrisch patroon
✓ Geheel vervaardigd uit aluminium
✓ Verkrijgbaar in vier kleuren
✓ Uiterst stevige constructie
✓ Afmeting: b. 46 x h. 83 x d. 51 cm.

Vragen over de Washington Skeleton Chair van Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll Washington Skeleton Chair.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer David Adjaye
Jaartal 2013
Garantie 2 jaar
Merk Knoll
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 46 cm.
Hoogte 83 cm.
Opties Buiten te gebruiken
Zithoogte 44 cm.

Washington Skeleton

Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.270

Washington Skeleton

Grijs

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.270

Washington Skeleton

Groen

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.270

Washington Skeleton

Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.270

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit