Knoll Tulip & Platner campagne

Knoll Tulip & Platner campagne

Een vleugje modernisme in huis? Kies voor tijdloos design van het Amerikaanse Knoll. Tijdelijk ontvangt u op geselecteerde modellen uit de Tulip en Platner serie een aantrekkelijke korting. Deze actie loopt tot en met 31 december 2021.

De actie is van toepassing op de Tulip (arm)stoelen, Tulip kruk, Platner stoelen, Platner eettafel en de Platner bijzettafel. De korting geldt voor een grote selectie luxe stof- en materiaalgroepen en specifiek bij de Platner meubelen voor een onderstel in brons of nikkel. Zit uw favoriete combinatie niet in ons online aanbod? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel. Hier kunt u de Tulip en Platner meubelen van dichtbij ervaren en staan onze interieuradviseurs klaar om u van professioneel advies te voorzien.

De elegante Tulip serie van Eero Saarinen

De Tulip serie uit 1957 van Eero Saarinen, ook bekend onder de naam ‘Pedestal Collection’, is gerust iconisch te noemen. Het ontwerp van de Tulip collectie was Saarinen zijn antwoord op de warboel aan poten onder de eettafel, iets wat destijds een doorn in het oog van de ontwerper vormde. In een vloeiend geheel lopen alle Tulip meubelen over in één enkele elegante voet, wat voor uitermate veel bewegingsvrijheid voor de benen en voeten zorgt. De draaibare bovenzijde van de stoelen en kruk dragen bij aan deze flexibiliteit. Dankzij deze unieke benadering van meubeldesign vormt de Tulip serie het toonbeeld van modernisme uit de vijftiger jaren. Maar ook nu nog zijn de tijdloze Tulip meubelen geliefd in huis. De kussens van de zitmeubelen kunnen met een breed aanbod aan hoogwaardige stofferingen worden bekleed en voor de salon-, bijzet- een eettafels zijn verschillende tafelbladopties mogelijk. Marmer blijft hierbij nog altijd favoriet.


Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign
Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign
Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign

De sierlijke Platner serie van Warren Platner

Net zo typisch modernistisch als de Tulip serie is de sierlijke Platner serie uit 1966 van Warren Platner. Ook hier is de basis kenmerkend voor de serie. Deze is opgebouwd uit talloze verticale draden van staal die secuur in een rond frame zijn gelast. Het staal wordt afgewerkt met een laag nikkel, brons of schitterend 18 karaats goud. Behalve in de unieke stalen basis is het vernieuwende aspect van de serie ook te vinden in de stoffering van de Platner stoelen; waar de meeste zitmeubelen uit die tijd waren voorzien van losse kussens, koos Platner er bewust voor deze in het design te integreren. Om goed bij het afgewerkte staal en uw interieur te passen, zijn de comfortabele kussens in vele stofferingen verkrijgbaar. De Platner tafels zijn net zoals de stoelen een ware verschijning om te zien. Hierbij wordt de stalen basis gecombineerd met een helder glazen tafelblad, waardoor de focus op het sublieme gevormde staal blijft liggen.


Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign
Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign
Knoll Tulip & Platner Campagne MisterDesign

Wilt u meer informatie?

Heeft u een vraag over de campagne of bent u benieuwd naar de mogelijkheden binnen het assortiment? Via onderstaand formulier kunt u meer informatie opvragen of een afspraak maken met een van onze adviseurs. We helpen u graag verder!

  • Klantenservice