Knoll Saarinen Tulip Armchair

By Eero Saarinen

Omschrijving

De Knoll Studio Tulip Armchair is een klassiek ontwerp van Eero Saarinen. De warboel aan tafelpoten en stoelen die voorkomen in de meeste interieurs, vormde een doorn in het oog van Saarinen. In 1957 bracht hij daar met de Tulip Stoel – bestaande uit één vloeiend geheel – verandering in. Zijn idee om de gehele stoel uit glasvezel te maken bleek in die tijd helaas niet haalbaar en daarom werd hij uiteindelijk gemaakt uit twee delen: een zitting van gegoten glasvezel versterkt met een laagje kunststof en een onderstel van gegoten aluminium met een Rilsan coating. Desondanks lijkt de stoel uit één geheel te bestaan, dat dankzij zijn karakteristieke silhouet doet denken aan een tulp. Een bijkomend voordeel van de twee aparte onderdelen is de flexibiliteit, waardoor de stoel volledig draaibaar is. Tezamen met de armstoelen en tafels, ook wel bekend onder de naam ‘Pedestal Collection’, vormt de stoel een toonbeeld van het modernisme uit de vijftiger jaren. Onderop de voet vindt u het logo van Knoll en de handtekening van Eero Saarinen als bewijs van authenticiteit.

De Tulip armstoel is 68 centimeter breed, 81 centimeter hoog en 59 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 46 centimeter en de armhoogte 64 centimeter. De stoel wordt uitgevoerd in wit of zwart en heeft verschillende bekledingsmogelijkheden voor het zitkussen. Hieronder hebben wij er enkelen voor u op een rijtje gezet. Zit uw voorkeur er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De Tulip Armchair werd voor het eerst uitgegeven in 1957 door Knoll, die tot op de dag van vandaag de stoel in collectie heeft. Met architect Eliel Saarinen en textieldesigner Loja Saarinen als ouders, werd Eero geboren in een creatief designersnest. Hij werkte op de Cranbrook Campus, waar hij Charles Eames ontmoette. Een vriendschap ontstond die leidde tot vele experimenten met materialen. Cranbrook is ook de plek waar hij Florence Knoll ontmoette, die hem in de jaren ’40 vroeg om voor het bedrijf te ontwerpen. Naast de iconische Pedestal serie kwam hier ook de Womb Chair tot stand.

Knoll Studio Tulip Armchair


✓ Authentieke klassieker uit 1957
✓ Met een draaibare voet
✓ In wit of zwart
✓ Materiaal: kunststof, aluminium
✓ Afmeting: b. 68 x h. 81 x d. 59 cm.
✓ Designer: Eero Saarinen

Vragen over de Tulip Armchair van Knoll Studio?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll Studio Tulip Armchair.
Kastenactie
Ontvang tot en met 1 april een cadeaucheque ter waarde van €100 bij aankoop van een kast vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Eero Saarinen
Jaartal 1957
Merk Knoll
Diepte / Lengte 59 cm.
Breedte 68 cm.
Hoogte 81 cm.
Hoogte arm 64 cm.
Zithoogte 46 cm.

Tulip Armchair

Vinyl Zwart / Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.420

Tulip Armchair

Vinyl Wit / Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.553

Tulip Armchair

Ultrasuede Alpine / Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.577

Tulip Armchair

Ultrasuede Silver / Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.577

Tulip Armchair

Cato Fire Red / Wit

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.722

Tulip Armchair

Cato Sand / Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.891

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit