Knoll Tulip Chair

By Eero Saarinen

Omschrijving

De Knoll Studio Tulip Chair is een klassiek ontwerp van Eero Saarinen. De warboel aan tafelpoten en stoelen die voorkomen in de meeste interieurs, vormde een doorn in het oog van Saarinen. Met de Tulip stoel uit 1957 poogde hij een stoel weer uit één vloeiend geheel te laten bestaan. Zijn idee om de gehele stoel te vormen uit glasvezel bleek helaas niet haalbaar en werd daarom uiteindelijk gemaakt uit twee delen: een zitting van gegoten glasvezel versterkt met een laagje kunststof en een onderstel van gegoten aluminium met een Rilsan coating. Desondanks lijkt de stoel uit één geheel te bestaan, dat dankzij zijn golvende vormen doet denken aan een tulpenblad. Een bijkomend voordeel van de twee aparte onderdelen is de flexibiliteit, waardoor de stoel volledig draaibaar is. Tezamen met de armstoelen en tafels, ook wel bekend onder de naam ‘Pedestal Collection’, vormt de stoel een toonbeeld van het modernisme uit de vijftiger jaren. Onderop de voet vindt u het logo van Knoll en de handtekening van Eero Saarinen als bewijs van authenticiteit.

De Tulip stoel is 49 centimeter breed, 81 centimeter hoog en 53 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 47 centimeter. De stoel wordt uitgevoerd in wit of zwart en heeft verschillende bekledingsmogelijkheden voor het zitkussen. Hieronder hebben wij er enkelen voor u op een rijtje gezet. Zit uw voorkeur er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

De Tulip Chair werd voor het eerst uitgegeven in 1957 door het Amerikaanse Knoll Studio, die tot op de dag van vandaag de stoel in collectie heeft. Met architect Eliel Saarinen en textieldesigner Loja Saarinen als ouders, werd Eero geboren in een creatief designersnest. Hij werkte op de Cranbrook Campus, waar hij Charles Eames ontmoette. Een vriendschap ontstond die leidde tot vele experimenten met materialen. Cranbrook is ook de plek waar hij Florence Knoll ontmoette, die hem in de jaren ’40 vroeg om voor het bedrijf te ontwerpen. Naast de iconische Pedestal serie kwam hier ook de Womb Chair tot stand.

Knoll Studio Tulip Chair


✓ Authentieke klassieker uit 1957
✓ Met een draaibare voet
✓ In wit of zwart
✓ Materiaal: kunststof, aluminium
✓ Afmeting: b. 49 x h. 81 x d. 53 cm.
✓ Designer: Eero Saarinen

Vragen over de Tulip Chair van Knoll Studio?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll Studio Tulip Chair.

Dit artikel wordt bij u geleverd en gemonteerd door onze eigen bezorgdienst. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Chris - Logistics

Kenmerken
Materiaal Kunststof
Designer Eero Saarinen
Merk Knoll
Diepte / Lengte 53 cm.
Hoogte 81 cm.
Breedte 49 cm.
Opties Draaibaar
Zithoogte 47 cm.

Tulip Chair - Wit

Vinyl Wit

Levertijd: 3 - 4 weken
€ 1.681

Tulip Chair - Wit

Vinyl Zwart

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.681

Tulip Chair - Zwart

Vinyl Wit

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.790

Tulip Chair - Wit

Ultrasuede Alpine

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.802

Tulip Chair - Wit

Cato Fire Red

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.972

Tulip Chair - Zwart

Ultrasuede Sunshine

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 1.972

Tulip Chair - Zwart

Cato Sand

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 2.093

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit