Knoll 1966 Armstoel

By Richard Schultz

Omschrijving

De Knoll 1966 Armstoel is een ontwerp van Richard Schultz. Toen Florence Knoll begin jaren ’60 van haar pensioen genoot in Florida, merkte ze al snel dat de tuinmeubelen in die tijd niet bestand waren tegen de corrosieve zeelucht. Ze verzocht Schultz om een tuinserie te ontwikkelen welke elke weersomstandigheid aan zou kunnen. Zonder een groot team om zich heen, koste het Schultz een aantal jaren werk om de meubelen, waaronder deze armstoel, te vormen en te perfectioneren. Hij begon in 1962, maar pas in maart 1966 kwam de toepasselijk genaamde 1966 serie op de markt. De serie was in alle opzichten anders dan de gebruikelijke meubels, die gemaakt waren om te lijken alsof ze voor de Franse Revolutie waren ontworpen; met veel tierelantijntjes. Met de frisse 1966 serie ontstond een nieuwe standaard voor modern buitenmeubilair, die ook vandaag de dag nog gehandhaafd wordt.

In de 1966 Armstoel is werkelijk geen één onderdeel te ontdekken dat niet of minder geschikt is voor buitengebruik. Zo is het elegant gevormde frame gemaakt van gegoten en geëxtrudeerd aluminium, afgewerkt met een weersbestendige polyester poedercoating. De zitting is gemaakt van geweven vinyl met een polyester coating en heeft aan beide zijdes een band van massief vinyl. Zitting en band kunnen uitgevoerd worden in de kleur wit en onyx. Er is gebruikgemaakt van Gore Tenara garen, bestand tegen UV straling, chemicaliën, zout water en extreem weer. En alle verbindingen en ondersteuningen zijn gemaakt van roestvast staal. Kortom; een armstoel die de meeste barre weersomstandigheden doorstaat.

De armstoel is 59 centimeter breed, 79 centimeter hoog en 61.5 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 45.5 centimeter en de armleuning is 63.5 centimeter hoog.

Knoll 1966 Armstoel


✓ De nieuwe standaard in modern buitenmeubilair
✓ Elegant design
✓ Buitengewoon weersbestendig
✓ Materiaal: aluminium, vinyl, rubber, RVS
✓ Afmeting: b. 59 x h. 79 x d. 61.5 cm.

Vragen over de 1966 Armstoel van Knoll?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Knoll 1966 Armstoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Richard Schultz
Jaartal 1966
Garantie 2 jaar
Merk Knoll
Diepte / Lengte 61.5 cm.
Breedte 59 cm.
Hoogte 79 cm.
Opties Buiten te gebruiken
Hoogte arm 63.5 cm.
Zithoogte 45.5 cm.

1966 Armstoel

Wit

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.585

1966 Armstoel

Onyx

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.585
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit