JAPTH Wheel Vloerlamp

By Richard Hutten

Omschrijving

De JAPTH Wheel Vloerlamp is een vernieuwend ontwerp van Richard Hutten. Zijn fascinatie voor racefietsen en wielrennen bleek een mooie inspiratie voor het ontwerp van de Wheel Vloerlamp. Het past bij de conceptuele en humoristische kenmerken van wat Richard Hutte ‘No Sign of Design’ noemt. Als uitdrager van Dutch Design past het design van de Wheel Vloerlamp perfect bij deze designfilosofie.

Net als de Wheel Hanglamp heeft de Wheel Vloerlamp de kenmerkende wielvorm. In het midden van de Wheel Vloerlamp is duidelijk de aluminium naafvorm van een fietswiel te herkennen. Vanuit dit punt vertrekken de metalen spaken en vormen zo een prachtig lijnenspel. Aan elk uiteinde van de spaken vormt een cilindervorm uit acrylaat een afzonderlijk lichtpunt van de hanglamp. Gezamenlijk vormen ze een cirkel van licht. De LED lichtpunten zijn zeer zuinig en duurzaam in gebruik. De voeding van de lichtbronnen gaat niet via draden, maar via het metalen frame van de Wheel Vloerlamp. Dit maakt de lamp minder kwetsbaar voor storing door het ontbreken van gevoelige connecties. Voor extra gebruiksgemak is het mogelijk om de LED lichtpunten te dimmen via de snoerdimmer. Zo vormt de Wheel Vloerlamp in elke situatie het perfecte lichtpunt in de ruimte. De metalen spaken zijn uitgevoerd in een mat zwarte poedercoating. Deze afwerking geeft de vloerlamp een zeer stijlvolle en stoere uitstraling. De ronde staander en lampvoet zijn in dezelfde afwerking uitgevoerd. De lampvoet en staander hebben een vrij klassieke vormgeving, waardoor alle aandacht naar de lampenkap uitgaat.

Alle verlichting uit de collectie van JAPTH is met extra aandacht voor duurzaamheid en innovatie vormgegeven. LED verlichting zorgt voor een laag energieverbruik en lange levensduur. Bovendien wordt bij de montage van de onderdelen geen lijm toegepast, waardoor de lamp volledig te recyclen is. Dit geeft ook meteen de mogelijkheid om onderdelen te vervangen bij een reparatie.
Door al deze duurzame aspecten heeft de Wheel Vloerlamp een Sustainable Interior Design Award gewonnen.

De Wheel Vloerlamp is verkrijgbaar in twee verschillende diameter maten van 60 centimeter en 90 centimeter. De Vloerlamp heeft een hoogte van 180 centimeter.

JAPTH Wheel Vloerlamp


✓ Duurzaam ontwerp
✓ Geïnspireerd op het design van een fietswiel
✓ Dimbaar
✓ Dutch Design

Vragen over de Wheel Vloerlamp van JAPTH?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de JAPTH Wheel Vloerlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Richard Hutten
Garantie 2 jaar
Merk JAPTH
Breedte 42 cm. (lampvoet)
Hoogte 180 cm.
Diameter 60 cm.
Dimbaar Ja, via ingebouwde dimmer
Lichtbron inbegrepen Ja
IP Waarde IP20
Opties Dimbaar, LED
Soort lichtbron LED 7W
Lumen 700
Kelvin 2700
CRI 90

Wheel Vloerlamp

Diameter 60 cm.

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 1.675

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit