Spectrum IJhorst Bijzettafel Small

By Constant Nieuwenhuys

Omschrijving

De Spectrum IJhorst Bijzettafel Small is een ontwerp van Constant Nieuwenhuys uit 1953. Enkele jaren geleden besloot Spectrum de bijzettafel opnieuw in haar collectie op te nemen na jaren van afwezigheid. Een goede keuze, want de bijzettafel heeft een prachtige vormgeving die in elk modern interieur past. Dat is best knap voor een meubel dat decennia geleden ontworpen is. De reden hiervoor is de tijdloze vormgeving, die ook vandaag de dag nog heel veel mensen aanspreekt. Het slanke draadstalen frame geeft de IJhorst Bijzettafel een moderne uitstraling, mede door de gitzwarte coating. Doordat het blad in vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, kunt u de bijzettafel helemaal afstemmen op uw persoonlijke smaak.

De IJhorst Bijzettafel is verkrijgbaar met een blad van HPL, een stevig laminaatsoort dat door Spectrum in donkergrijs en zwart geleverd kan worden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een blad van Amerikaans notenhout, waarmee de retro uitstraling extra benadrukt wordt. Het draadstalen frame is voorzien van een zwarte epoxylaag (RAL 9005). Naast deze kleine variant is de IJhorst Bijzettafel ook in twee grotere uitvoeringen verkrijgbaar.

De IJhorst Bijzettafel maakt sinds 2015 weer deel uit van de collectie van Spectrum. Dit Nederlandse designmerk werd in 1941 opgericht en staat bekend om haar meubels die kenmerkend zijn voor de jaren ’50 van de vorige eeuw. In die periode stond Martin Visser aan het roer van de ontwerpafdeling van Spectrum. Hij wist verschillende Nederlandse topdesigners, waaronder Gerrit Rietveld en Benno Premsela, te overtuigen enkele meubels voor Spectrum te ontwerpen. Ook benaderde hij Constant Nieuwenhuys, een schilder en beeldend kunstenaar. Geen ontwerper dus, en dat maakt de IJhorst Bijzettafel extra bijzonder. Vandaag de dag zijn nog veel van de meubels uit de jaren ’50 terug te vinden in de collectie, naast het werk van jong talent. Deze mix van oud en nieuw Dutch Design maakt Spectrum een uniek en onmisbaar Nederlands meubelmerk.

Spectrum IJhorst Bijzettafel Small


✓ Iconisch design uit de jaren ‘50
✓ Onderstel van draadstaal
✓ Verschillende kleurstellingen mogelijk
✓ Tevens in 2 grotere varianten leverbaar
✓ Afmetingen: Ø 26 x h. 31 cm.
✓ Designer: Constant Nieuwenhuys

Vragen over de IJhorst Bijzettafel S van Spectrum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Spectrum IJhorst Bijzettafel S.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Constant Nieuwenhuys
Garantie 2 jaar
Merk Spectrum
Hoogte 31 cm.
Diameter 26 cm.

IJhorst Small - Zwart

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 351

IJhorst Small - Notenhout

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 368

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit