Foscarini Havana indoor Hanglamp

By Jozeph Forakis

Omschrijving

De Foscarini Havana Indoor Hanglamp is een ontwerp van Jozeph Forakis. Deze klassieke lamp is geïnspireerd op de vorm van een sigaar en dankt ook zijn naam hieraan. Het lichte model, het gemak waarmee het bij iedere sfeer past en het warme licht dat het geeft, hebben deze lamp uit 1993 gemaakt tot het succes dat het nu nog altijd is. De armatuur bestaat uit vier losse polythene segmenten die los van elkaar hangen dankzij kleine metalen ringetjes. De ruimte die hierdoor ontstaat tussen de vier opalen segmenten wordt opgevuld door het licht wanneer de lamp aan staat. De sterkte van het licht is verstelbaar met een wanddimmer. De Havana is ook uitgebracht als Doppia, Tripla en Quadrupla. Hierbij hangen twee, drie of vier Havana Hanglampen onder elkaar. Perfect voor in bijvoorbeeld een hoge ontvangstruimte.

Een enkele Havana Indoor Hanglamp is in totaal 172 centimeter hoog en heeft een diameter van 23 centimeter. Havana hangt standaard aan een kabel van maximaal 260 centimeter. Op aanvraag is de lamp echter ook verkrijgbaar met een kabel van maar liefst 10 meter. Neem hiervoor gerust met ons contact op. De Havana is voorzien van een E27 fitting voor Retrofit of Fluo (25 Watt) of halogeen (105 Watt). De lichtbron wordt niet standaard meegeleverd. Naast deze Havana Indoor Hanglamp zijn bij MisterDesign ook de vloerlampen en wandlampen uit deze serie verkrijgbaar. Bovendien is er een Outdoor serie uitgebracht.

De Havana Indoor Hanglamp behoort tot de collectie van Foscarini. Met deze iconische lamp uit 1993 verbreedde Foscarini voorgoed de focus. Dit was namelijk de eerste lamp in de collectie van het Italiaanse verlichtingsmerk dat niet uit glas was vervaardigd en het was meteen een internationaal succes. De lamp werd zelfs opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern art in New York.

Foscarini Havana Indoor Hanglamp


✓ In de vaste collectie van het MoMa
✓ Havana via wanddimmer
✓ Afmeting: Ø23 x h. 172 cm.
✓ Designer: Jozeph Forakis

Vragen over de Havana Indoor Hanglamp van Foscarini?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Foscarini Havana Indoor Hanglamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Jozeph Forakis
Jaartal 1993
Merk Foscarini
Hoogte 130 cm.
Diameter 23 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Ja
IP Waarde IP20
Kabel Lengte 260 cm.
Soort lichtbron 1 x E27 LED Retrofit of Fluo (25 Watt) of halogeen (105 Watt)

Havana indoor

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 320

Havana indoor

Tripla

Levertijd: 2 - 4 weken
€ 1.808

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit