Cor Unum Hang Vaas

By Sofie Boonman

Omschrijving

De Cor Unum Hang Vaas is ontworpen door Sofie Boonman. De meeste vazen zie je terug op tafel, in de kast of in de vensterbank. Maar dat geldt niet voor dit exemplaar, want deze vaas is letterlijk een kunstwerk aan de muur. Met een haakje bevestig je deze prachtige designervaas aan de muur en creëer je in een handomdraai een echte eyecatcher. Schoonmaken is eenvoudig, want de vaas mag gewoon in de vaatwasser. Bovendien wordt er een plastic binnenvaasje meegeleverd voor de bloemen.

Waar veel designers streven naar een perfecte en zijdezachte afwerking, kiest Sofie Boonman voor een hele andere benadering. In het design van deze vaas zijn de verschillende stappen van het productieproces namelijk goed te zien, waardoor de vaas een ruwere uitstraling heeft. Zo zijn de twee naden van de maldelen goed zichtbaar en de plek van het giethuis is nu de opening voor de bloemen. Maar het meest bijzondere aan deze vaas is de afwerking. Door de frees wat grover af te stellen dan nodig is voor een gladde afwerking ontstond de ruwere buitenkant. ‘Het lijkt net een beeldscherm met te weinig pixels’, aldus Sofie Boonman.

De Hang Vaas wordt geproduceerd door Cor Unum in ’s Hertogenbosch. Deze keramiekwerkplaats werd in 1953 opgericht als een sociale werkplaats. In de jaren die volgende ontwikkelde de werkplaats zich tot een fabrikant van hoogwaardig keramiek. Maar haar sociale functie is het bedrijf niet vergeten, want nog steeds biedt Cor Unum mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een nieuwe kans. De collectie van Cor Unum is heel divers, dankzij de vele samenwerkingen met topdesigners als Maarten Baas, Kranen/Gille en dus ook Sofie Boonman. In haar ontwerpen combineert ze graag organische vormen met geometrische lijnen en structuren, zoals de Hang Vaas goed laat zien.

Cor Unum Hang Vaas


✓ Gemaakt van porselein
✓ Voorzien van haakje en kunststof binnenvaasje
✓ Diameter: Ø 14 cm.
✓ Hoogte: 30 cm.
✓ Designer: Sofie Boonman

Vragen over de Hang Vaas van Cor Unum?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cor Unum Hang Vaas.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Porselein
Designer Sofie Boonman
Garantie 2 jaar
Merk Cor Unum
Hoogte 30 cm.
Diameter 14 cm.

Hang Vaas

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 113

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit