Gubi Matégot Fruitschaal

By Mathieu Mategot

Omschrijving

De Gubi Matégot Fruitschaal is een ontwerp van Mathieu Matégot uit 1953. Hij ontdekte zelf rigitulle, oftewel dun geperforeerd metaal en wilde dit dolgraag toepassen in accessoires. Hij vroeg zelfs patent aan op deze techniek en zette zijn eigen productie op, zodat hij het materiaal in eigen ontwerpen kon toepassen. Door de vele gaatjes werd het metaal namelijk buigzaam zoals stof, wat vrij uniek was in die tijd.

Het luxueuze materiaal stelde Matégot daardoor in staat om van iets alledaags zoals een fruitschaal, een artistieke eyecatcher te maken. Het metaal is bij de fruitschaal dan ook ‘geplisseerd’ waardoor het design elegant en sierlijk oogt. Het ontwerp is verkrijgbaar in Midnight Black en Venetian Gold en heeft een diameter van 37 centimeter. De hoogte bedraagt 7.5 centimeter. Wist u dat dit design ook is uitgebracht in de vorm van een bloempot? Deze vindt u – net als de overige ontwerpen uit de collectie van Gubi - op onze website!

De Matégot Fruitschaal behoort tot de elegante collectie van Gubi. Binnen deze collectie treft u naast accessoires ook populaire stoelen zoals de Beetle Loungestoel en verlichting, zoals de Gräshoppa Vloerlamp. Gubi werkt samen met vele internationale designers en beschikt daarnaast over de rechten van de iconische ontwerpen van Matégot. Zo blijven onmisbare designs in leven!

Gubi Matégot Fruitschaal


✓ Verkrijgbaar in Midnight Black & Venetian Gold
✓ Ook verkrijgbaar: Matégot Bloempot
✓ Ontwerp uit 1953
✓ Designer: Mathieu Matégot

Vragen over de Matégot Fruitschaal van Gubi?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Gubi Matégot Fruitschaal.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Mathieu Mategot
Garantie 2 jaar
Merk Gubi
Hoogte 7.5 cm.
Diameter 37 cm.

Matégot Fruitschaal

Midnight Black

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 179
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit