Fritz Hansen Supercircular Salontafel

By Piet Hein & Bruno Mathsson & Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Supercircular Salontafel is een ontwerp van Piet Hein & Arne Jacobsen. Is de salontafel vierkant met afgeronde hoeken of juist rond met enkele rechte lijnen? Volgens Piet Hein en Arne Jacobsen is de tafel ‘supercircular’, een vorm die het midden houdt tussen vierkant en rond. Het maakt eigenlijk ook niet uit welke vorm de tafel heeft, want het belangrijkste is dat de salontafel schitterend is om te zien. Dankzij de afgeronde hoeken heeft de tafel een retro uitstraling, wat natuurlijk niet vreemd is voor een tafel die in 1968 is ontworpen. Desondanks oogt de tafel verrassend modern, dat komt door de prachtige materialen en tijdloze vormgeving.

De Supercircular Salontafel wordt gefabriceerd door Fritz Hansen, een Deens merk wiens roots teruggaan tot 1872. In de afgelopen 140 jaar heeft Fritz Hansen talloze prachtige meubels gefabriceerd die gekenmerkt worden door een tijdloos design en passen binnen de Scandinavische designtraditie. Het hoogtepunt uit de geschiedenis bleek de samenwerking met Arne Jacobsen, wiens ontwerpen stuk voor stuk uitgegroeid zijn tot ware designiconen. Arne Jacobsen maakte naast fantastische stoelen ook enkele tafels, in samenwerking met Piet Hein en Bruno Mathsson. De samenwerking met Piet Hein is bijzonder. Hij was namelijk geen designer, maar filosoof, dichter en wiskundige. Hij ontwierp het verkeersknooppunt Sergels Torg in het hart van Stockholm en vertaalde samen met Arne Jacobsen en Bruno Mathsson de bijzondere vorm hiervan later in een tafelserie, waar de Supercircular Salontafel onderdeel van is, voor Fritz Hansen.

De Supercircular Salontafel is verkrijgbaar in twee formaten. De kleinste uitvoering meet 75 bij 75 centimeter (model A202), de grote uitvoering heeft een breedte en lengte van 100 centimeter (model A203). Beide tafels zijn 47 centimeter hoog. Model A202 heeft een chromen voet en een tafelblad met walnoothouten fineer. De rand van het tafelblad is eveneens afgewerkt met een walnoothouten fineer. Model A203 heeft een wit gelamineerd tafelblad met een mat gepolijste aluminium rand en een satijn gepolijste aluminium voet. Wilt u liever een andere kleur tafelblad of voet? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag verder!

Fritz Hansen Supercircular Salontafel


✓ Deense design
✓ Tijdloze vormgeving
✓ Ontworpen in 1968
✓ Verkrijgbaar in twee formaten

Vragen over de Supercircular Salontafel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Supercircular Salontafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Piet Hein & Bruno Mathsson & Arne Jacobsen
Jaartal 1968
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 75 / 100 cm
Breedte 75 / 100 cm
Hoogte 47 cm

Supercircular Salontafel

A203 Wit

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.849

Supercircular Salontafel

A202 Walnoot

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 2.199

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit