Fritz Hansen Supercircular Salontafel

By Piet Hein & Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Supercircular Salontafel is een ontwerp van Piet Hein & Arne Jacobsen. Is de salontafel vierkant met afgeronde hoeken of juist rond met enkele rechte lijnen? Volgens Piet Hein en Arne Jacobsen is de tafel ‘supercircular’, een vorm die het midden houd tussen vierkant en rond. Het maakt eigenlijk ook niet uit welke vorm de tafel heeft, want het belangrijkste is dat de salontafel schitterend is om te zien. Dankzij de afgeronde hoeken heeft de tafel een retro uitstraling, wat natuurlijk niet vreemd is voor een tafel die in 1968 is ontworpen. Desondanks oogt de tafel verrassend modern, wat komt door de prachtige materialen en tijdloze vormgeving.

U heeft de keuze uit twee formaten van de Supercircular Salontafel. De kleinste uitvoering meet 75 bij 75 centimeter(model A202), de grote uitvoering heeft een breedte en lengte van 100 centimeter (model A203). Beide tafel zijn 47 centimeter hoog. Het tafelblad is verkrijgbaar met laminaat (keuze uit 8 kleuren) of walnotenfineer. De gelamineerde uitvoering heeft een rand van aluminium, terwijl de rand bij de uitvoering met walnotenfineer ook van fineer is. Het vierpoten onderstel is gemaakt van gepolijst aluminium en het voetstuk is gemaakt van verchroomd staal.

De Supercircular Salontafel wordt gefabriceerd door Fritz Hansen, een Deens merk wiens roots teruggaan tot 1872. In de afgelopen 140 jaar heeft Fritz Hansen talloze prachtige meubels gefabriceerd die gekenmerkt worden door een tijdloos design en passen binnen de Scandinavische designtraditie. Het hoogtepunt uit de geschiedenis bleek de samenwerking met Arne Jacobsen, wiens ontwerpen stuk voor stuk uitgegroeid zijn tot ware designiconen. Arne Jacobsen maakte naast fantastische stoelen ook enkele tafels, in samenwerking met Piet Hein en Bruno Mathsson. De samenwerking met Piet Hein is bijzonder, omdat hij geen designer, maar filosoof, dichter en wiskundige was. Hij ontwierp het verkeersknooppunt Sergels Torg in het hart van Stockholm en vertaalde samen met Arne Jacobsen en Bruno Mathsson de bijzondere vorm hiervan later in de Super-Elliptical Tafel voor Fritz Hansen.

Fritz Hansen Supercircular Salontafel


✓ Deense designklassieker uit de jaren ‘60
✓ Gepolijst aluminium onderstel
✓ Blad van laminaat of fineer in verschillende kleuren
✓ Keuze uit twee formaten
✓ Afmeting: b. 75/100 x h. 47 x d. 75/100 cm.
✓ Designer: Piet Hein & Arne Jacobsen

Vragen over de Supercircular Salontafel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Supercircular Salontafel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Will-Jan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Piet Hein & Arne Jacobsen
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 75/100 cm.
Breedte 75/100 cm.
Hoogte 47 cm.

Supercircular Salontafel

Levertijd: 3 - 5 weken
€ 1.231

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit