Fritz Hansen Planner Salontafel

Omschrijving

De Fritz Hansen Planner Salontafel is een ontwerp van Paul McCobb. De Amerikaanse designer ontwierp de tafel, bestaande uit een serie van drie, in 1960. En nu -in de zomer van 2018- is Fritz Hansen het eerste designmerk dat het originele ontwerp opnieuw in productie neemt.

McCobb was een van de grote ontwerpers binnen de Amerikaanse designbeweging van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Hij stond bekend om het creëren van slanke, minimalistische meubels waarbij de functie altijd leidend was. De Planner Salontafels zijn hier een goed voorbeeld van. De Planner is namelijk een ontwerp dat louter de essentiële elementen van een tafel bevat. Dat maakt de tafels bijzonder tijdloos, praktisch en toepasbaar in verschillende interieurs.

De Planner Salontafel heeft een stalen frame met smalle maar zeer sterke zwarte pootjes. Hierop rust een robuuste marmeren plaat. Deze is verkrijgbaar in twee varianten: zwart- of roomkleurig. Het zwarte marmer nodigt je met de kenmerkende open structuur uit het materiaal te verkennen. Het bevat natuurlijke witte aders en schaduwachtige kleurverschillen. De roomkleurige variant heeft een lichte en delicate uitstraling dat bij iedere uitvoering uniek is door de natuurlijke verkleuring en de schaduwachtige tinten in het marmer.

Paul McCobb ontwierp drie soorten Planner Salontafels; een rechthoekige, een ronde en een vierkante. Deze zijn alle drie, met zwart- of roomkleurig marmer, direct verkrijgbaar. Dit zijn de afmetingen van de verschillende uitvoeringen:

Planner Circular: Ø80 x h. 40 cm.
Planner Square: b. 80 x d. 80 x h. 40 cm.
Planner Rectangular: b. 75 x d. 45 x h. 40 cm.

De Planner Salontafel siert een interieur als losstaande tafel maar kan ook perfect in combinatie met meerdere tafels uit dezelfde serie geplaatst worden.

Fritz Hansen Planner Salontafel


✓ Functioneel design uit 1960
✓ In twee soorten marmer
✓ Drie vormen verkrijgbaar
✓ Designer: Paul McCobb

Vragen over de Planner Salontafel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Planner Salontafel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Steen
Jaartal 1960
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Hoogte 40 cm.

Planner Rectangular - Room

b. 75 x d. 45 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.060

Planner Rectangular - Zwart

b. 75 x d. 45 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.060

Planner Circular - Room

Ø80 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.342

Planner Circular - Zwart

Ø80 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.342

Planner Square - Room

b. 80 x d. 80 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.342

Planner Square - Zwart

b. 80 x d. 80 cm.

Levertijd: 2 - 3 weken
€ 1.342

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit