Fritz Hansen Ant Stoel Naturel Fineer

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen Ant Stoel Naturel Fineer is ontworpen door Arne Jacobsen. De Ant Chair, ook wel Mier Stoel, is het model dat de jaren ’50 bij Fritz Hansen – gedomineerd door Arne Jacobsen – inluidde. De stoel dankt zijn naam aan zijn vorm, die een beetje lijkt op de silhouet van een mier. Oorspronkelijk werd de driepotige stoel ontworpen voor de kantine van een Deens farmaceutisch bedrijf, waar de vraag bestond naar lichte, stapelbare stoelen. De vooruitstrevende kuip bestaat uit één stuk gelamineerd hout dat in stoom gebogen wordt. De plastic stoelpoten van vroeger zijn inmiddels vervangen door een verchroomd onderstel dat zowel in drie als vier poten is uitgevoerd. Een prachtige stoel die uitblinkt in kwaliteit en comfort en die dankzij de ronde, vrij eenvoudige vorm toepasbaar is in uiteenlopende interieurs.

Deze Ant stoel is uitgevoerd in tien natuurlijke houtsoorten: esdoorn, beuken, essen, kersen, oregon pine, iep, eiken, walnoot en donker eiken. De vierpotige stoel is 52 centimeter breed, 81 centimeter hoog, 48 centimeter diep en heeft een zithoogte van 46 centimeter. De stoel met drie poten is 52 centimeter breed, 77 centimeter hoog, 51 centimeter diep en heeft een zithoogte van 44 centimeter.

De Ant Stoel is er ook in een gekleurde versie waarin de houtnerf zichtbaar is.

De Ant Stoel Naturel Fineer is onderdeel van de collectie van Fritz Hansen. Dit Deense merk werd maar liefst 140 jaar geleden opgericht, in 1872. Het familiebedrijf blonk direct uit in uitermate goede kwaliteit en ontwikkelde als eerste een techniek om hout te buigen. Door samenwerkingen aan te gaan met ontwerpers als Arne Jacobsen en Hans J. Wegner, verwierf het bedrijf een iconische status. Arne Jacobsen, ontwerper en architect, ontwierp voor Fritz Hansen in de jaren ’50 klassiekers als de Series 7 en de Egg chair.

Fritz Hansen Ant Stoel Naturel Fineer


✓ Gemaakt uit één stuk gelamineerd hout
✓ Keuze uit 10 soorten hout
✓ Met 3 of 4 verchroomde stalen poten
✓ Afmeting 3 poten: b. 52 x h. 77 x d. 51 cm. (zh: 44 cm.)
✓ Afmeting 4 poten: b. 52 x h. 81 x d. 48 cm. (zh: 46 cm.)
✓ Designer: Arne Jacobsen

Vragen over de Ant Stoel Naturel Fineer van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen Ant Stoel Naturel Fineer.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1952
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Zithoogte 44 of 46 cm.

* Verplichte velden

Ant Stoel Naturel Fineer

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 419

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit