Fritz Hansen 50th Anniversary Edition Lily Stoel

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De Fritz Hansen 50th Anniversary Edition Lily Stoel is van origine een ontwerp uit 1970 van Arne Jacobsen. Het is daarmee de laatste stoel van de hand van deze bekende Deense designer. Hij ontwierp Lily oorspronkelijk voor de Danish National Bank maar wegens succes werd de stoel toentertijd ook in de vaste collectie van Fritz Hansen opgenomen. En om te vieren dat dat succes nu al een halve eeuw aanhoudt, heeft Fritz Hansen de Lily Stoel in deze exclusieve 50th Anniversary Edition uitgebracht.

De Lily uit 1970 heeft een significante vorm die gelijkenissen vertoont met de Series 7 Vlinderstoel en de Ant Stoel die Arne Jacobsen in de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwierp. Iconische ontwerpen waarvoor de Lily wat ons betreft zeker niet onderdoet.

Deze Lily Stoel uit 2020, met originele afmetingen, is gemaakt van onder druk gegoten fineer. In totaal bestaat de stoel uit twaalf fineer lagen, de binnenste acht zijn van beukenhout en de buitenste vier lagen zijn van walnootfineer. De Anniversary Edition is verkrijgbaar met of zonder armen en met vier stevige verchroomde stalen poten. Om de exclusiviteit te onderstrepen, is iedere Anniversary Edition Lily Stoel voorzien van een speciale button die onderaan de zitting is bevestigd.

Fritz Hansen 50th Anniversary Edition Lily Stoel


✓ Met of zonder armen
✓ Hoogwaardig walnootfineer
✓ Exclusieve uitvoeringen
✓ Tijdloos Deens design

Vragen over de 50th Anniversary Edition Lily Stoel van Fritz Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fritz Hansen 50th Anniversary Edition Lily Stoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Jeroen - Logistics
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Arne Jacobsen
Jaartal 1970
Garantie 5 jaar
Merk Fritz Hansen
Diepte / Lengte 49 cm.
Breedte 54 / 62 cm.
Hoogte 83 cm.
Hoogte arm 71 cm.
Zithoogte 46 cm.

50th Anniversary Edition Lily Stoel

Levertijd: 5 - 7 weken

Normale prijs: € 621

Special Price € 558,90

50th Anniversary Edition Lily Stoel

Met arm

Levertijd: 5 - 7 weken

Normale prijs: € 1.102

Special Price € 991,80

Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit