Fredericia Spine Stoel

By Space Copenhagen

Omschrijving

De Fredericia Spine Stoel is een ontwerp van Space Copenhagen. Het subtiele en geraffineerde ontwerp van deze luxueuze eetkamerstoel trekt meteen de aandacht. Dat is niet vreemd, want Space Copenhagen heeft deze stoel oorspronkelijk ontworpen voor een high-end Michelin restaurant in Kopenhagen. Het was daarom niet alleen belangrijk dat de stoel een verfijnde en luxueuze uitstraling moest hebben, maar ook zitcomfort was van groot belang. De ontwerpers hebben daarom de zitting licht gekanteld, zodat u zonder moeite lange tijd op de stoel kan zitten. Ideaal voor een groot diner of om er lange tijd op te kunnen werken.

Space Copenhagen ontwierp deze prettige eetkamerstoel als onderdeel van een complete collectie. Alle meubels in de collectie laten zien hoe mooi authentiek vakmanschap in de 21e eeuw kan zijn. Hierbij liet het ontwerpersduo zich inspireren door de meesterontwerper van Fredericia, Børge Mogensen, wiens designfilosofie nog steeds in alle aspecten van de collectie van het merk terug te vinden is. In lijn met de geschiedenis van Fredericia zijn de meubels gemaakt van de beste materialen, zoals Europees hardhout en leer van Scandinavische runderen. De bekleding van de meubels wordt met de hand aangebracht, volgens technieken die Børge Mogensen speciaal voor Fredericia ontwikkeld heeft.

De Spine Stoel is in tal van uitvoeringen verkrijgbaar. Wat betreft de poten heeft u keuze uit blank gelakt eikenhout of zwart gelakt essenhout. Goed om te weten: bij de essenhouten poten zijn is de houtstructuur nog goed zichtbaar, ondanks de donkere laklaag. De bekleding van de stoel kan worden uitgevoerd in verschillende stof- en leersoorten, waarbij u ruime keuze heeft uit kleuren en materialen. De Fredericia Spine Stoel is 76 centimeter hoog, 46.5 centimeter breed en 58 centimeter diep. De zithoogte van de stoel is 46.5 centimeter.

De Spine Stoel maakt deel uit van de collectie van Fredericia. Dit meubelmerk heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1911. In dat jaar werd Fredericia als een stoelenfabrikant opgericht. De focus lag meteen vanaf het begin op meubels van een hoge kwaliteit en daar is in de afgelopen ruim honderd jaar niets aan veranderd. Toen in 1955 Børge Mogensen ontwerper werd bij Fredericia, maakte het merk al snel faam met iconisch en tijdloos design. Vandaag de dag zijn de meubels nog zeer in trek, zowel onder liefhebbers van vintage als design.

Omdat deze stoel in vele verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, hebben we slechts een selectie gemaakt van uitvoeringen die rechtstreeks online te bestellen zijn. Indien u graag meer wilt weten over de mogelijkheden dan kunt u hieronder een offerte aanvragen. Vervolgens zal onze klantenservice contact met u opnemen om u te informeren.

Fredericia Spine Stoel


✓ Basic design met geraffineerde uitstraling
✓ Oorspronkelijk ontworpen voor een Michelin-restaurant
✓ Ruime keuze uit kleuren en materialen
✓ Zithoogte: 46.5 cm.
✓ Afmeting: b. 46.5 x h. 76 x d. 58 cm.
✓ Designer: Space Copenhagen

Vragen over de Spine Stoel van Fredericia?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fredericia Spine Stoel.
December actie
Ontvang in de maand december een MaMa vaas cadeau in exclusieve mat witte uitvoering bij online aankopen vanaf €2500.
Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Space Copenhagen
Garantie 2 jaar
Merk Fredericia
Diepte / Lengte 58 cm.
Breedte 46.5 cm.
Hoogte 76 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 46.5 cm.

Spine - Zwart Essen

Leer 88 Zwart

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.603

Spine - Gerookt Eiken

Zitting Leer 86 Donkerbruin

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.199

Spine - Blank Eiken

Leer 90 Naturel

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.279

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit