Fredericia J39 Stoel

By Børge Mogensen

Omschrijving

De Fredericia J39 Stoel is een ontwerp van Børge Mogensen. Door de eenvoudige uitstraling, het tijdloze en functionele design heeft de stoel de bijnaam ‘de stoel van het volk’ gekregen. Børge Mogensen combineerde in het ontwerp ambachtelijk vakmanschap met ingetogen design en legde hiermee de basis voor de Deense designcultuur van de jaren ’50. Als ontwerper was Børge Mogensen van mening dat meubels functioneel en duurzaam moesten zijn. Om die reden werd hij aangesteld als hoofddesigner van de Deense coöperatie FDB, meteen na zijn afstuderen aan de Koninklijke Deense Kunstacademie. Voor FDB ontwierp hij een collectie functionele en tijdloze meubels, waaronder de J39 Stoel. FDB heeft deze stoel lange tijd geproduceerd, maar in 2005 heeft Fredericia de stoel in haar collectie opgenomen, zodat de erfenis van Børge Mogensen bewaard blijft.

Door het basic design en natuurlijke afwerking is de Fredericia J39 Stoel overal te gebruiken en past het ontwerp bij iedere interieurstijl. Duurzaam is de stoel ook, want sinds de lancering in 1947 is de stoel non-stop in productie geweest, wat aantoont hoe populair en tijdloos het model is. Bovendien is het ontwerp van Børge Mogensen een geliefd meubelstuk onder verzamelaars van vintage design. Kortom, de J39 Stoel is op alle fronten een designklassieker die echte liefhebbers over de hele wereld aanspreekt.

De stoel is verkrijgbaar in Europees eikenhout. Wat betreft de afwerking kunt u kiezen uit gezeept en gelakt eiken (transparant of zwart). De zitting wordt gemaakt van gevlochten papieren koord, dat in een naturelkleur of zwart kan worden uitgevoerd. De zitting wordt, net zoals de rest van de stoel, volledig met de hand gemaakt.

De J39 stoel is 75 centimeter hoog, 48 centimeter breed en 43 centimeter diep. De zithoogte aan de voorzijde is 46 centimeter en aan de achterzijde 44.5 centimeter. Dit verschil komt doordat de zitting licht naar achteren helt.

De J39 Stoel maakt deel uit van de collectie van Fredericia. De geschiedenis van dit Deense meubelmerk gaat terug tot 1911, toen het merk als stoelenfabrikant het levenslicht zag. Meteen vanaf de oprichting heeft Fredericia zich gericht op het produceren van kwalitatief zeer hoogstaande producten. Die focus heeft het merk nooit verloren, want alle producten zijn tijdloos, duurzaam en gaan een leven lang mee. In 1955 werd Børge Mogensen aangesteld als hoofd design. Dankzij zijn simpele en authentieke designtaal groeide het merk uit tot een fabrikant van geliefde designermeubels.

Een aantal uitvoeringen van de J39 stoel zijn direct te bestellen in onze webshop. De uitvoering met gezeept eiken en naturel papieren koord is altijd op voorraad bij Fredericia en heeft daarom een relatief snelle levertijd. Als u graag een andere uitvoering van deze stoel wenst dan kunt u hieronder een offerte aanvragen. Onze klantenservice zal vervolgens contact met u opnemen om uw wensen te bespreken.

Frederica J39 Stoel


✓ Eenvoudig, tijdloos en functioneel design
✓ Sinds 1947 in productie
✓ Zithoogte: 44.5/46 cm.
✓ Afmeting: b. 48 x h. 75 x d. 43 cm.
✓ Designer: Børge Mogensen

Vragen over de J39 Stoel van Fredericia?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Fredericia J39 Stoel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Børge Mogensen
Garantie 2 jaar
Merk Fredericia
Diepte / Lengte 43 cm.
Breedte 48 cm.
Hoogte 77 cm.
Zithoogte 44.5/46 cm.

J39 - Gezeept Eiken

Naturel Papiergaren Zitting

Levertijd: 2 - 3 weken

Normale prijs: € 805

Special Price € 724,50

J39 - Zwart Gelakt Eiken

Naturel Papiergaren Zitting

Levertijd: 6 - 8 weken

Normale prijs: € 826

Special Price € 743,40

Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit