&Tradition Flowerpot VP1 Metaal

By Verner Panton

Omschrijving

De &Tradition Flowerpot VP1 Metaal Hanglamp is een ontwerp van Verner Panton. De Flowerpot is een kind van de jaren ’60, om precies te zijn het jaar 1968, dat werd opgeschud door studentenstakingen over de hele wereld. De flowerpower generatie van vrede, liefde en harmonie was in opkomst en oude, stijve normen en waarden werden overboord gegooid. Ondertussen hing er in de restaurants, bij exposities en later ook bij mensen thuis een kleurrijke, speels vormgegeven hanglamp die zijn tijd ver vooruit was: de Flowerpot.

Hoewel het Deense modernisme in die tijd de voorkeur gaf aan functionaliteit en het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, werd Panton juist bekend om zijn experimentele werk met felle kleuren en nieuwe materialen. Met zijn ontwerpen speelde hij in op het feit dat de meeste mensen volgens hem in een ‘grijs-beige uniformiteit’ leefden, ‘doodsbang om kleuren te gebruiken’. De Flowerpot lamp werd een tijdloos icoon dat schopte tegen de dominantie van functioneel ontwerp. Dit design heeft tot op de dag van vandaag zijn charme behouden.

De Flowerpot is een speels en tegelijkertijd minimalistisch ontwerp dat streeft naar wiskundige precisie: de onderste halve bol is in grootte exact de helft van de bovenste. Deze twee metalen schalen zijn tegenover elkaar geplaatst, en vormen samen een perfect gebalanceerde vorm. Door de tegenovergestelde plaatsing wordt het licht op een zachte, indirecte manier verspreid. De lamp is er in verschillende kleuren metaal. De draad is zwart en heeft een lengte van drie meter. De lamp heeft een diameter van 23 centimeter en een hoogte van 16 centimeter. De aanbevolen lichtbron is E27 max 40 Watt / 7 Watt CFL (exclusief).

&Tradition Flowerpot VP1 Metaal Hanglamp


✓ Designklassieker uit 1968
✓ Gebalanceerde vormgeving
✓ Zachte, indirecte verlichting
✓ Keuze uit verschillende uitvoeringen

Vragen over de Flowerpot VP1 Metaal Hanglamp van &Tradition?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de &Tradition Flowerpot VP1 Metaal Hanglamp.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Verner Panton
Jaartal 1968
Garantie 2 jaar
Merk &Tradition
Hoogte 16 cm.
Diameter 23 cm.
Dimbaar Ja, via externe dimmer
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
Opties Hoogte verstelbaar
Kabel Lengte 300 cm.
Soort lichtbron E27 max 40 Watt / 7 Watt CFL (exclusief)

Flowerpot VP1

Brass Plated

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 342

Flowerpot VP1

Chrome Plated

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 342
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit