Vitra Flock of Butterflies Klok

Omschrijving

De Vitra Flock of Butterflies Clock Klok is een ontwerp van George Nelson. Het geometrische patroon is exemplarisch voor de stijl van George Nelson en past perfect in een modern interieur, ondanks dat het ontwerp al meer dan vijftig jaar oud is. Op het moment dat George Nelson deze klok ontwierp was de klok al onconventioneel, en eigenlijk is dat nog steeds zo. In de jaren ’50 van de vorige eeuw ging het Amerika economisch gezien voorspoedig, waardoor men gericht was op vooruitgang. George Nelson speelde hierop in door gebruiksvoorwerpen, zoals de Flock of Butterflies Clock Klok, te voorzien van een modern design. Hierdoor wist hij uit te groeien tot een designicoon van zijn tijd. Ook vandaag de dag waarderen nog veel mensen zijn vooruitstrevende designtaal.

De klok is gemaakt van aluminium en heeft daarom ook een overwegende aluminium kleur. Gek op het bijzondere ontwerp, maar liever een andere kleur? Binnen de Wall Clock collectie van George Nelson heeft u ruimte keuze uit designklokken in een breed kleurenpalet. Deze klok heeft een diameter van 61 centimeter en is voorzien van een hoogwaardig kwartsuurwerk dat draait op een 1.5 volt batterij.

De Flock of Butterflies Clock Klok behoort de collectie Wall Clock van George Nelson voor Vitra. De samenwerking tussen het Zwitserse designermerk Vitra en de ontwerper George Nelson heeft er aan bijgedragen dat George Nelson kon uitgroeien tot één van de grootste iconen van de naoorlogse Amerikaanse designwereld. Zijn ontwerpen, waaronder de reeks klokken, hebben namelijk een vormentaal die kenmerkend is voor de jaren ’50. Naast George Nelson werkte Vitra ook samen met Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard. Stuk voor stuk zijn deze ontwerpers bekend geworden om hun bijzondere ontwerpen, die ook tegenwoordig nog door veel mensen gebruikt worden.

Vitra Flock of Butterflies Clock Klok


✓ Typisch design uit de jaren ‘50
✓ Batterij inbegrepen (1.5 volt)
✓ Diameter: Ø 61 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Flock of Butterflies Clock Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Flock of Butterflies Clock Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737993817
Materiaal Metaal
Merk Vitra
Diameter 61

Flock of Butterflies Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 915

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit