Vitra Eye Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Eye Klok is een ontwerp van George Nelson. Met deze klok kunt u niet alleen de tijd goed zien, maar de klok houdt ook een oogje in het zeil. Het speelse ontwerp voegt aan ieder interieur een vrolijke noot toe en is bovendien een stijlvol alternatief voor een conventionele klok. Hoewel de wandklok modern oogt is het originele ontwerp afkomstig uit de jaren ’50. Op dat moment heerste er in Amerika een geloof in de vooruitgang, veroorzaakt door de economische voorspoed van het land. Hierdoor was er behoefte aan modern design en daar speelde George Nelson perfect op in. Op deze manier groeide hij uit tot één van de meest iconische ontwerpers van zijn tijd.

De klok is gemaakt van een combinatie van messing en walnoot. Liever een andere kleur? Binnen de Wall Clock collectie van George Nelson heeft u ruime keuze uit verschillende bijzondere klokken in allerlei kleuren. Deze klok is 76 centimeter breed en 35 centimeter hoog. Een 1.5 volt batterij drijft het hoogwaardige kwartsuurwerk aan.

De Eye Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks van Vitra. George Nelson heeft de gehele collectie ontworpen. Mede dankzij de Wall Clocks wordt George Nelson gezien als een icoon van het naoorlogse Amerikaanse design. Het ontwerp van de klokken is namelijk exemplarisch voor het design van de jaren ’50. Ook Charles en Ray Eames, Verner Panton en Alexander Girard konden dankzij hun samenwerking met Vitra hun bijzondere ontwerpen onder de aandacht van het grote publiek brengen. Hierdoor worden deze producten ook vandaag de dag nog door veel mensen gewaardeerd en gebruikt.

Vitra Eye Klok


✓ Gemaakt van messing en walnotenhout
✓ Inclusief batterij (1.5 volt)
✓ Afmetingen: b. 76 x h. 34 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Eye Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Eye Klok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737006166
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Breedte 76 cm.
Hoogte 34 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Eye Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 445

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit