Cor Unum Pretty Happy Servies

By Maarten Baas

Omschrijving

Het Cor Unum Pretty Happy Servies is een ontwerp van topdesigner Maarten Baas. Niets is zo fijn als een bord vol met heerlijk eten. Maar bij dit servies van Maarten Baas is ook een leeg bord een feestje, want het vrolijke servies tovert een lach op ieders gezicht! Het porseleinen gezicht bestaat uit een mond, twee ogen en een neus die u zelf een plekje kan geven. Zo geeft u het gezicht precies de uitdrukking die u graag wilt. En om het feest compleet te maken ontvangt u bij het servies een persoonlijk recept van Sergio Herman. In combinatie met het Pretty Happy Servies creëert u zo in een handomdraai een geweldig diner!

Het servies ontwierp Maarten Baas speciaal voor de Dutch Design Week 2016, waarvan hij dat jaar ambassadeur was. Tijdens zijn eigen event, Maarten Baas Makes Time, konden bezoekers genieten van food, design en muziek. In samenwerking met chef-kok Sergio Herman creëerde hij een pop-up restaurant waar de signature gerechten van Sergio Herman opgediend werden op het prachtige Pretty Happy Servies. Het resultaat was een culinair festijn waar design en food op een geweldige manier samengebracht werden.

Het ontwerp voor dit porseleinen servies tekende Maarten Baas in luttele seconden, achterop een bierviltje. Doordat het Cor Unum gelukt is om het servies precies volgens het ruwe ontwerp te maken, heeft het servies die vluchtige en spontane uitstraling. Heel bijzonder, want het gebeurt niet vaak dat zo’n ruw ontwerp uiteindelijk ook geproduceerd wordt. De ‘mond’ is gemaakt van donkerblauw, rood of oranje porselein, de rest van het servies is wit.

Het Cor Unum Pretty Happy Servies is één van de vele ontwerpen van de Bossche designer die met de hand gemaakt worden. In 1953 werd Cor Unum opgericht als een sociale werkplaats in ’s Hertogenbosch. Maar al snel legde het bedrijf zich toe op het fabriceren van keramiek, zonder daarbij haar sociale functie uit het oog te verliezen. Tegenwoordig staat Cor Unum bekend om haar kwalitatief zeer hoogstaande keramische producten, ontworpen door een breed palet aan ontwerpers. Een van die ontwerpers is Maarten Baas, een man die bekend staat om zijn snelle schetsen en bijzondere ontwerpen. Het werk van Cor Unum en Maarten Baas is over de hele wereld te bewonderen, waaronder in het sterrenrestaurant The Jane van Sergio Herman in Antwerpen.

Cor Unum Pretty Happy Servies


✓ Happy design!
✓ Inclusief recept van Sergio Herman
✓ Speciaal ontworpen voor de Dutch Design Week 2016
✓ Verkrijgbaar met een blauwe, rode of oranje mond
✓ Designer: Maarten Baas

Vragen over het Cor Unum Pretty Happy Servies?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over het Cor Unum Pretty Happy Servies.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Porselein
Designer Maarten Baas
Garantie 2 jaar
Merk Cor Unum
Diepte / Lengte 20 cm.
Breedte 28 cm.

Pretty Happy - Blauw

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 79

Pretty Happy - Oranje

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 79

Pretty Happy - Rood

Levertijd: 4 - 6 weken
€ 79

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit