Cassina LC4 Chaise Longue

By Charlotte Perriand & Le Corbusier & Pierre Jeanneret

Omschrijving

De Cassina LC4 Chaise Longue is een klassieker van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand, waarbij het verhaal luidt dat voor laatstgenoemde een hoofdrol was weggelegd bij het ontwerpen van deze lounge chair. Hoewel hij al voor het eerst in 1929 werd tentoongesteld, kwam het grote succes pas toen Cassina het ontwerp uitgaf vanaf 1965. De LC4 staat bekend als de perfecte chaise longue waarbij een ideale balans bestaat tussen geometrisch design en ergonomisch comfort. Voor ultiem relaxen is deze chaise longue dan ook uitermate geschikt. Bovendien is iedere hoek mogelijk, dankzij de rubberen afwerking op het metalen onderstel. Zo vindt u zelf de juiste positie voor het juiste moment. Het frame van de zitting is uitgevoerd in verchroomd staal, waartussen elastische banden gespannen zijn. Deze dragen het matras dat naar keuze in stof, leer of hairy skin wordt uitgevoerd. Het ronde hoofdkussen is gevuld met polyester watten en is met riempjes bevestigd aan het frame. Zowel het Cassina logo als een handtekening van de drie ontwerpers zijn ingegraveerd in het metaal.

Wij hebben enkele direct bestelbare varianten voor u geselecteerd: hairy skin (in zwart, wit en bruin), zwart Scozia leder en ecru canvas. Deze hebben allen een zwart onderstel en een verchroomd frame. Daarnaast is er ook nog de Villa Church. Deze variant heeft een matras met een grijze harige huid met zwart leren biezen en een eveneens zwart leren hoofdkussen. Het frame van de zitting is eveneens verchroomd en het onderstel is uitgevoerd in twee kleuren: lichtblauw en basalt.

In Milaan werd in 2019 een nieuwe versie gepresenteerd: LC4 Noire. Deze zwarte editie heeft in plaats van een verchroomd frame een diep zwart gelakt frame. Deze versie is te combineren met een zwart leren matras of met een zwarte hairy skin.

Natuurlijk is het ook mogelijk om de LC4 helemaal naar uw eigen smaak samen te stellen. Neem hiervoor contact met ons op of kom langs in de winkel!

Cassina LC4 Chaise Longue


✓ Authentiek design uit 1928
✓ Metalen onderstel, verchroomd frame
✓ Zitting van elastische banden
✓ Matras bekleed met stof of leer
✓ Voorzien van handtekening
✓ Afmeting: b. 160 x d. 56.4 cm.

Vragen over LC4 Chaise Longue van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina LC4 Chaise Longue.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Jeroen - Logistics

Kenmerken
Designer Charlotte Perriand & Le Corbusier & Pierre Jeanneret
Jaartal 1928
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 56.4 cm.
Breedte 160 cm.
Opties Gestoffeerd

LC4 - Zwart Onderstel

Ecru Canvas

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 3.847

LC4 Noire

Scozia leer Grafite

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 4.041

LC4 Noire

Black Hairy Skin

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 4.392

LC4 - Zwart Onderstel

Scozia leer Grafite

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 4.428

LC4 - Zwart Onderstel

Hairy Skin

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 4.773

LC4 - Blauw/Basalt

Villa Church

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 4.905
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit