Cassina LC3 Bank

By Charlotte Perriand & Le Corbusier & Pierre Jeanneret

Omschrijving

De Cassina LC3 Bank is een klassiek ontwerp van Le Corbusier. Sinds 1965 geeft het Italiaanse Cassina de prachtige LC serie uit, maar het ontwerp zelf stamt al uit 1928. In deze tijd werkte Le Corbusier samen met zijn neef Pierre Jeanneret in een atelier in Parijs. Het grote succes kwam in 1927, toen ze besloten samen te werken met een jonge architecte: Charlotte Perriand. Uit deze vruchtbare samenwerking volgden vele design successen, waaronder deze LC3 Bank. In 1929, toen deze voor het eerst werd gepresenteerd, representeerde de bank alles wat nieuw en modern was aan meubelen. Zelfs nu, bijna 100 jaar later, is de bank nog steeds modern te noemen.

Anders dan de LC2, is de LC3 voorzien van ruimere afmetingen in de breedte en heeft de bank een lagere zithoogte, namelijk 40 centimeter. Kenmerkend aan de bank zijn de lage rug en het chromen frame dat de losse kussens bij elkaar houdt. Ieder kussen is gevuld met polyurethaan bestaande uit zes verschillende zones waarin het schuim harder of zachter is. Naar keuze is het schuim vervolgens afgedekt met een laag polyester watten of veren. Het gebruik van veren geeft een totaal andere look aan de bank. De kussens hebben een wat losser uiterlijk en zakken een beetje in, door het frame heen. De polyester watten houden de kussens strak. Dat is dus echt een smaakkwestie! Het frame is naast chroom ook verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, lichtblauw, groen taupe, bruin en of ivoor.

Afmetingen:
- 2-zits bank: b. 168 x h. 62 x d. 73 cm.
- 3-zits bank: b. 237 x h. 62 x d. 73 cm.

De LC3 bank kan zowel met stof als met leer bekleed worden. Daarvoor heeft u keuze uit talloze stoffen en leersoorten van Cassina. Online hebben wij twee varianten voor u geselecteerd, Avorio (ivoor) en Grafite leder. De varianten in Avorio leder hebben een vulling van veren en de variant in Grafite heeft een vulling van polyester watten. Het verschil tussen de twee is op de foto’s duidelijk te zien.

Wilt u liever een andere stoffering of een andere kleur voor het frame? Neem dan contact met ons op!

Cassina LC3 Bank


✓ Authentiek design uit 1928
✓ Vulling van veren of watten
✓ Frame van metaal, in chroom of kleur
✓ Gestoffeerd of met leer


Vragen over de LC3 Bank van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina LC3 Bank.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Leder
Designer Charlotte Perriand & Le Corbusier & Pierre Jeanneret
Jaartal 1928
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 73
Breedte 168/237
Hoogte 62
Opties Gestoffeerd
Hoogte arm 62
Zithoogte 40

LC3 2-zits - Chroom

Extra Leder Avorio / Veren

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 10.855

LC3 3-zits - Chroom

Scozia Leder Grafite / Watten

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 12.469

LC3 3-zits - Chroom

Extra Leder Avorio / Veren

Levertijd: 7 - 8 weken
€ 14.788
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit