Cassina Dudet 562 Dining Chair

By Patricia Urquiola

Omschrijving

De Cassina Dudet 562 Dining Chair is een ontwerp van Patricia Urquiola, een Spaanse ontwerpster gevestigd in Milaan, Italië. De Dudet is evocatief en bevat sterke verwijzingen naar design uit de jaren ’70. Door de organische vormgeving en zachte uitstraling, nodigt het design uit om in plaats te nemen. De stoel wordt gekenmerkt door drie afzonderlijke elementen: een zitkussen en twee buizen die een vloeiende lijn vormen vanaf de poten naar de armleuning en rugleuning. Langs de buizen lopen ritsen waarmee de bekleding eenvoudig van de stoel afgehaald kan worden en die tegelijkertijd ook zorgen voor een uniek detail. Bij het ontwerpen van de Dudet heeft Urquiola niet alleen gedacht aan de esthetiek maar ook aan het milieu. De stoel is namelijk zo ontworpen dat hij eenvoudig gedemonteerd kan worden en daarnaast zijn de gekozen materialen geschikt voor recycling. Hiermee is de Dudet Dining Chair de perfecte combinatie van duurzaamheid en prachtig hedendaags design.

De buizen en het zitkussen hebben een metalen kern omhuld met polyurethaanschuimvulling die vervolgens bekleed worden met een passende stoffering. De schuimvulling is gemaakt met een percentage polyolen afkomstig van biologische bronnen. Hierdoor wordt het recycling proces vereenvoudigd.

De Dudet 562 Dining Chair kan worden uitgevoerd in diverse stofferingen en hierbij kan gekozen worden voor een zwarte of grijze rits. Vanwege de vele mogelijkheden zijn er twee uitvoeringen geselecteerd die direct te bestellen zijn. Interesse in een andere stoffering? Neem dan contact op met onze interieurstylisten in de winkel, of kom even langs.

Cassina Dudet 562 Dining Chair


✓ Sterke verwijzingen naar design uit de jaren ‘70
✓ Organisch gevormd
✓ Comfortabel
✓ Combinatie van esthetiek en duurzaamheid

Vragen over de Dudet 562 Dining Chair van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Dudet 562 Dining Chair.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden


Kenmerken
Materiaal Stof
Designer Patricia Urquiola
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 51 cm.
Breedte 60 cm.
Hoogte 75 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 46 cm.

Dudet 562 Dining Chair

Petrolio Lincoln 13L583 - Zwarte Rits

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.845

Dudet 562 Dining Chair

Look Cielo 13L015 - Grijze Rits

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.845
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit