Cassina Capitol Complex Chair

By Pierre Jeanneret

Omschrijving

De Capitol Complex Chair van Cassina is een eerbetoon aan Pierre Jeanneret. De neef van Charles-Édouard Jeanneret-Gris, internationaal bekend als Le Corbusier, werkte samen met Le Corbusier aan het Chandigarh project in India. Gezien de fundamentele rol die Jeanneret speelde in het design van de meubels voor de hoofdstad van de Indiase deelstaten Punjab en Haryana, is het ondanks het ontbreken van documentatie zeer aannemelijk dat Jeanneret deze stoel heeft ontworpen. Met steun van Fondation Le Corbusier en de erfgenamen van Pierre Jeanneret brengt Cassina de Capitol Complex Chair als eerbetoon aan Pierre Jeanneret uit.

Het ontwerp is een ontmoeting tussen moderne Europese idealen en de traditionele Indiase geest, en bestaat uit eenvoudige vormen gecombineerd met natuurlijke materialen. De stoel is tevens een van de meest herkenbare designs uit de stad Chandigarh. Het frame, inclusief de zijbalken die in een omgekeerde “V’ de zitting ondersteunen, is vervaardigd uit massief kwaliteitshout. Op het frame zijn een geweven rugleuning en zitting gespannen, beide gemaakt van riet dat veel in de regio te vinden is. Met het zitkussen, speciaal ontworpen voor de Capitol Complex Chair, zorgt u voor een fijn zitcomfort op deze prachtige stoel.

Naast de uitvoering zonder armleuningen is de Capitol Complex Chair ook uitgebracht in een uitvoering met armleuningen. Bij deze uitvoering loopt de omgekeerde “V” langer door en ondersteunt deze de armleuningen. Deze ongetwijfelde klassieker is verkrijgbaar in een versie in teakhout en twee versies in natuurlijk en zwart gebeitst eiken. De zwart gebeitst eiken versie is online bij ons te bestellen, de teakhouten variant en naturel eiken variant zijn in onze showroom te bestellen.

Let op! De online bestelbare uitvoering van de Capitol Complex Chair wordt geleverd zonder zitkussen. Deze kan los worden bijbesteld, u kunt hiervoor contact opnemen met een van onze interieurspecialisten.

Cassina Capitol Complex Chair


✓ Eerbetoon aan Pierre Jeanneret
✓ Gemaakt van massief hout en natuurlijke lokale materialen
✓ In drie uitvoeringen uitgebracht
✓ Ook verkrijgbaar met armleuningen

Vragen over de Capitol Complex Chair van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Capitol Complex Chair.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak. Daan - Logistics

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Pierre Jeanneret
Jaartal 2019
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 57 cm.
Breedte 45 cm.
Hoogte 81 cm.
Zithoogte 43 cm.

Capitol Complex Chair

Zwart gebeitst eiken

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 1.681

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit