Cassina Black Red and Blue Zeilmaker Stoel

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Cassina Black Red and Blue Zeilmaker Stoel is een ontwerp uit 1920 van Gerrit Rietveld, geproduceerd in 2015 door Cassina. Hoewel u deze beroemde stoel waarschijnlijk kent met primaire kleuren, werd het design in eerste instantie uitgebracht in blank hout. De groeiende betrokkenheid van Rietveld bij tijdschrift De Stijl maakte dat hij de stoel wilde voorzien van primaire kleuren in 1923. Maar Rietveld maakte ook andere kleurvoorstellen, afhankelijk van de wensen en behoeften van de klant. Zo ontwierp hij deze variant voor leraar Wicher Zeilmaker.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door 13 latten van beukenhout, allen met een vierkant profiel die door een onzichtbare verbinding, een onafhankelijke indruk maken. Ook de rugleuning en zitting leken voor het eerst in een stoel los van elkaar te bestaan. Dit creëerde Rietveld bewust door ruimte open te laten tussen de twee delen van multiplex. Hierdoor ontstond een buitengewoon ruimtelijk effect. Rietveld dacht ook goed na over de maakbaarheid van de stoel. Zo zag hij om zich heen dat steeds meer designs machinaal geproduceerd werden, waardoor hij graag een stoel wilde ontwerpen die makkelijk te maken zou zijn met een zaagmachine. En zo wordt de stoel vandaag de dag nog steeds gemaakt.

De latten hebben allen een zwart gebeitste afwerking, met witte uiteindes. De rugleuning en zitting hebben een prachtige, diepgroene kleur. Het design heeft een hoogte van 88 centimeter, een diepte van 83 centimeter en een breedte van 65.5 centimeter. De zithoogte bedraagt, op het hoogste punt 65.5 centimeter. De stoel is direct verkrijgbaar met en zonder- in kleur overeenkomstige - Pelle Naturale Verde lederen kussens.

Black Red and Blue Zeilmaker Stoel


✓ Dé Rietveldstoel ontworpen voor Wicher Zeilmaker
✓ Het icoon van kunststroming De Stijl
✓ Materiaal: beukenhout / gebeitst
✓ Designer: Gerrit Rietveld

Vragen over de Black Red and Blue Zeilmaker Stoel van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Black Red and Blue Zeilmaker Stoel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 83 cm.
Breedte 65.5 cm.
Hoogte 88 cm.
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 33 cm.

Zeilmaker Stoel

Zonder Kussen

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 3.926

Zeilmaker Stoel

Met Kussen

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 5.226

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit