Cassina Beugel Stoel

By Gerrit Rietveld

Omschrijving

De Cassina Beugel Stoel is een ontwerp van Gerrit Rietveld. De jaren ’20 van de vorige eeuw stonden in het teken van experimenten met het buigen van niet alleen hout, maar ook metaal. Ook Rietveld waagde zich hieraan, wat in 1927 resulteerde in de Beugel Stoel. De eerste buisframe stoel die in Nederland commercieel geproduceerd werd. De houten zitting werd eerst gemaakt van fiberplaat, maar dit werd later vervangen door multiplex, wat veel duurzamer is en bovendien in elke kleur geverfd kan worden. De destijds vooraanstaande en vernieuwende Amsterdamse meubelzaak Metz & Co verkocht het meubel een kleine eeuw geleden, maar in 2018 is het model in samenwerking met Rietveld ’s erfgenamen opnieuw uitgebracht door Cassina. Het model bestaat nog steeds uit een organisch gevormde zitting en de kenmerkende buisframes, maar heeft een meer ergonomisch design gekregen. Ook is de diameter van het frame teruggebracht naar 1.5 centimeter, waardoor de stoel nog lichter is. Bijna 100 jaar later past deze speelse stoel weer helemaal in het hedendaagse interieur!

De stoel is 44 centimeter breed, 78 centimeter hoog en 58 centimeter diep. De zithoogte bedraagt 46 centimeter. Het frame is uitgevoerd in een zwarte poedercoating en het essenhout is verkrijgbaar in vijf kleuren: naturel essen of gebeitst in zwart, mud, petroleum of amaranth.

Cassina Beugel Stoel


✓ Dutch design uit 1927
✓ Metalen buisframe
✓ Zitting van gebogen essen
✓ Verkrijgbaar in vijf kleuren
✓ Afmeting: b. 44 x h. 78 x d. 58 cm.

Vragen over de Beugel Stoel van Cassina?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Cassina Beugel Stoel.

Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen Same Day Delivery en avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gerrit Rietveld
Garantie 2 jaar
Merk Cassina
Diepte / Lengte 58 cm.
Hoogte 78 cm.
Breedte 44 cm.
Zithoogte 46 cm.

Beugel Stoel

Naturel Essen

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 875

Beugel Stoel

Zwart

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 875

Beugel Stoel

Mud

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 875

Beugel Stoel

Petroleum

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 875

Beugel Stoel

Amaranth

Levertijd: 9 - 10 weken
€ 875

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit