Carl Hansen BM5270 Kapstok

By Børge Mogensen

Omschrijving

De Carl Hansen BM5270 Kapstok is een ontwerp van Børge Mogensen. De kapstok maakt deel uit van de prachtige Deck Chair Series die de Deense ontwerper in de late jaren van 1960 ontwierp. Mogensen creëerde de serie in eerste instantie voor zijn eigen terras. De gehele set voldoet aan Mogensens behoefte voor functioneel, comfortabel én ruimtebesparend buitenmeubilair.

De meubels uit de Deck Chair Series zijn gemaakt van onbehandeld FSC-gecertificeerd teak. Het is een duurzame, sterke houtsoort door de van nature aanwezige olie. Teak kan tegen verschillende wisselende weersomstandigheden en is daardoor ideaal voor de wisselende Nederlandse seizoenen. Wanneer de meubels het gehele jaar buiten staan krijgt het hout na verloop van tijd een mooie grijze tint. Het meubelbeslag is van roestvrijstaal en is daardoor bestand tegen alle weersomstandigheden.

De Deck Chair serie is geïnspireerd op de eenvoud van het Shaker meubilair uit de achttiende en negentiende eeuw, met strakke lijnen en functionele details. De Shakers worden ook wel de eerste minimalisten genoemd. De Shaker meubels werden bedachtzaam gemaakt met functionele vormen en verhoudingen. De Shakers waren innovatief en creëerden een oplossing om ruimte te besparen door meubilair aan de muur te hangen wanneer het niet gebruikt werd. Mogensen heeft dit opbergsysteem ook onderdeel gemaakt van de Deck Chair Series met de BM5270 Kapstok. De ingeklapte meubels zijn eraan op te hangen als een decoratief, architectonisch object.

De BM5270 Small heeft twee ophanghaken en kan met 3 schroeven aan de muur bevestigd worden. Deze versie van de kapstok biedt plaats aan 1 meubelstuk. Er is ruimte voor bijvoorbeeld de BM5568 Fauteuil, de BM5868 Bijzettafel of de BM5768 Kruk. Een andere mogelijkheid is het ophangen van twee BM4570 Stoelen.

De BM5270 Large heeft 4 ophanghaken en wordt met 5 schroeven aan de muur bevestigd. Deze versie van de kapstok biedt plaats aan meerdere meubelstukken. Er is ruimte voor bijvoorbeeld twee BM5568 Fauteuils, twee BM5868 Bijzettafels of twee BM5768 Krukken. Een andere mogelijkheid is het ophangen van vier BM4570 Stoelen of 1 keer de BM3670 Eettafel.

De breedte van de BM5270 Small is 64 centimeter, de hoogte is 6 centimeter en de diepte is 10 centimeter. De breedte van de BM5270 Large is 121,5 centimeter, de hoogte is 6 centimeter en de diepte is 10 centimeter. Beide versies worden geleverd met schroeven en pluggen voor stenen muren.


Carl Hansen BM5270 Kapstok


✓ Tijdloos ontwerp
✓ Gemaakt van onbehandeld FSC-gecertificeerd teakhout
✓ Verkrijgbaar in 2 afmetingen
✓ Geïnspireerd op de Shaker stijl

Vragen over de BM5270 Kapstok van Carl Hansen?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen BM5270 Kapstok.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Børge Mogensen
Garantie 5 jaar
Merk Carl Hansen

BM5270 Kapstok

Small

Levertijd: 3 - 5 weken

Normale prijs: € 73

Special Price € 65,70

BM5270 Kapstok

Large

Levertijd: 3 - 5 weken

Normale prijs: € 102

Special Price € 91,80

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit