Carl Hansen BM1160 Hunting Tafel

By Børge Mogensen

Omschrijving

De Carl Hansen BM1160 Hunting Tafel is een ontwerp van Børge Mogensen. De Deense ontwerper staat bekend om zijn functionalistische benadering van ontwerpen. De BM1160 Hunting Tafel is hierop geen uitzondering. Mogensen ontwierp de tafel in 1950 voor de expositie van het meubelmakersgilde in Kopenhangen. De naam van het ontwerp, Hunting Tafel, verwijst naar het jachthut-thema dat de expositie dat jaar had. Binnen het jachthut-thema ontwierp Mogensen ook de BM1106 Huntsman Stoel, die eveneens zijn praktische ontwerpbenadering reflecteert. Het ontwerp van de BM1160 Hunting Tafel is zowel robuust als verfijnd. De perfecte balans tussen functie en vorm die Mogensen aanbracht in zijn ontwerpen maakt de Hunting Tafel elegant en uitnodigend.

De BM1160 Hunting Tafel is gebouwd om veelvuldig te gebruiken. De tafel heeft een stevige constructie. Het gefineerde tafelblad met massief houten zijkanten en afgeronde hoeken rust op twee schragen. De schragen hebben schuine poten met daartussen een horizontale steunbalk, die verbonden is met de schuine poten door middel van een pen-en-gat-verbinding. Vanuit die horizontale steunbalk loopt een metalen steunstang diagonaal richting de balk die de twee schragen verbindt en het tafelblad ondersteunt.

Er zijn twee varianten verkrijgbaar van de BM1160. De eerste is van walnoothout met messing steunstangen. De tweede variant is gemaakt van eikenhout met roestvrijstalen steunstangen. Wilt u liever eikenhout met messing steunstangen of walnoothout met roestvrijstalen steunstangen? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs. Zij helpen u graag verder!

De BM1160 Hunting Tafel heeft een lengte van 210 centimeter, een breedte van 82 centimeter en een hoogte van 72 centimeter. De dikte van het tafelblad is 2,8 centimeter. De hoogte vanaf de onderkant van het tafelblad tot aan de grond bedraagt 62 centimeter.

Carl Hansen & Søn BM1160 Hunting Tafel


✓ Tijdloos ontwerp
✓ Sterke constructie
✓ Materialen van hoogwaardige kwaliteit
✓ Perfect te combineren met de BM1106 Huntsman Tafel

Vragen over de BM1160 Hunting Tafel van Carl Hansen & Søn?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Carl Hansen & Søn BM1160 Hunting Tafel.
Muuto Lamp Cadeau
Ontvang tot en met 30 april een Muuto Ease Lamp ter waarde van €199 bij een outdoor aankoop cadeau vanaf €1500.

Bekijk de voorwaarden
Kenmerken
Designer Børge Mogensen
Jaartal 1950
Garantie 5 jaar
Merk Carl Hansen
Diepte / Lengte 210 cm
Breedte 82 cm
Hoogte 72 cm

BM1160 Hunting Tafel

Eiken / Roestvrij Staal

Levertijd: 7 - 9 weken

Normale prijs: € 3.876

Special Price € 3.488,40

BM1160 Hunting Tafel

Walnoot / Messing

Levertijd: 7 - 9 weken

Normale prijs: € 5.114

Special Price € 4.602,60

Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit