Gubi Bestlite BL6 Wandlamp

By Robert Dudley Best

Omschrijving

De Gubi Bestlite BL6 Wandlamp is een ontwerp van Robert Dudley Best en is onderdeel van een brede serie lampen.

Robert Dudley Best was ooit erfgenaam van ’s werelds grootste verlichtingsfabriek, het Britse Best & Lloyd dat van zijn vader was. Ondanks de knappe prestaties van zijn vader was Robert Dudley Best van mening dat de lampen die ontworpen en geproduceerd werden in de fabriek verouderd waren. Om deze reden bezocht hij in 1925 de Internationale Tentoonstelling voor modern design in Parijs. De ontwerpen die hier tentoongesteld werden hebben Robert Dudley Best zodanig geïnspireerd dat hij een studie industriële vormgeving ging volgen in Parijs en Düsseldorf. Dit bleek de beste beslissing ooit. Eén van zijn eerste schetsen was een ontwerp van – zo bleek later – de ichonische Bestlite-serie voor Gubi.

Gubi is van oorsprong opgericht door het echtpaar Lisbeth en Gubi Olsen in het jaar 1967. Nu, bijna 50 jaar later, is Gubi een echt Deens familiebedrijf en heeft het wereldwijde bekendheid als innovatief designmerk. Gubi ziet zichzelf als schatzoekers waarbij nieuwsgierigheid, moed én intuïtie de belangrijkste ingrediënten voor hun succes zijn. De collectie van Gubi wordt gekenmerkt door eclectische, intercontinentale ontwerpen die de lijnen tussen het verleden en de toekomst laten vervagen. Dat zie je ook terug in het – inmiddels – iconische ontwerp van de Bestlite lampen. De serie is sinds 1930 al in productie en niemand minder dan Winston Churchill was één van de gebruikers van de Bestlite Lamp. Tegenwoordig schittert Bestlite in de permanente collectie van zowel het Victoria & Albert Museum als het Design Museum in Londen. Geliefd door architecten, ontwerpers en design-liefhebbers geniet de Bestlite Lamp een wereldwijde iconische status.

De Bestlite BL6 Wandlamp, met Stekker van Gubi is gemaakt van chroom of messing naar keuze. Zowel de lampenkap als de voet van de lamp worden gemaakt van gepoedercoat metaal. Uitzondering hierop vormen de uitvoering in volledig chroom, volledig messing of porselein. Deze drie uitvoeringen zijn voorzien van een voet uitgevoerd in chroom of messing. Voor de uitvoering van de lampenkap heeft u de keuze uit vele verschillende elegante mogelijkheden. De diameter van de lampenkap bedraagt 16 centimeter. De hoogte is naar eigen inzicht verstelbaar van minimaal 15 naar maximaal 42 centimeter. De lengte van de kabel bedraagt 2 meter en matcht met de gekozen uitvoering van de lampenkap, uitgezonderd de uitvoering in volledig chroom – voorzien van een zwarte kabel – en de uitvoering in volledig messing welke voorzien is van een gouden kabel.

Laat u verrassen door deze bijzonder mooie en uitgebreide collectie en kies de uitvoering van de Bestlite-serie die bij u past!

Gubi Bestlite BL6 Wandlamp


✓ Wereldwijde bekendheid
✓ Grote diversiteit aan uitvoeringen
✓ Lichtbron (exclusief): 1 x E14 Halogeen max. 28W
✓ Afmeting: Ø 16 x h. 15/42 cm.
✓ Design: Robert Dudley Best

Vragen over de Bestlite BL6 Wandlamp van Gubi?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Gubi Bestlite BL6 Wandlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Robert Dudley Best
Garantie 2 jaar
Merk Gubi
Hoogte 54 cm.
Diameter 16 cm.
Dimbaar Niet dimbaar
Lichtbron inbegrepen Niet inbegrepen
Opties Hoogte verstelbaar, Richtbare lichtbron
Kabel Lengte 200
Soort lichtbron 1 x E14 Halogeen max. 28W (niet inbegrepen)
Bijlagen Productinformatie Messing

Bestlite BL6

Messing

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 699

Bestlite BL6

Zwart - Chroom

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 699

Bestlite BL6

Chroom

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 699

Bestlite BL6

Charcoal - Messing

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 699

Bestlite BL6

Grijs - Messing

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 699

Bestlite BL6

Porselein - Messing

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 799

Bestlite BL6

Porselein - Chroom

Levertijd: 1 - 3 weken
€ 799

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit