&Tradition Bellevue AJ8 Bureaulamp (op=op)

By Arne Jacobsen

Omschrijving

De &Tradition Bellevue AJ8 Bureaulamp is een ontwerp van Arne Jacobsen.

Arne Jacobsen wordt beschouwd als de meester van het Deense modernisme. Jacobsen is opgeleid aan de Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Architecture in Kopenhagen. Hier heeft hij zijn schone, zuivere lijnen in combinatie met klassiek vakmanschap leren toepassen. Als architect en industrieel ontwerper was hij in zijn ontwerpen altijd op zoek naar dé perfecte combinatie tussen functionaliteit en schoonheid. Dat vormt dan ook de rode draad in zijn uitgebreide assortiment aan design.

Het Deense designlabel &Tradition is opgericht in het jaar 2010. Basis voor de collectie vormt het streven naar een mooie mix tussen het verleden en de toekomst. Ofwel het willen samenbrengen van traditie en innovatie. De ontwerpen bevatten kenmerken van de jaren ’30 van de vorige eeuw tot en met het heden en soms zelfs de toekomst. Bovendien bevat de collectie designs van internationaal gerenommeerde ontwerpers. &Tradition probeert bestaande waarden bij te stellen, te hervormen en opnieuw uit te vinden. De Bellevue AJ8 is een lamp is daar een illustratie van. Deze lamp is het allereerste ontwerp van Arne Jacobsen wat betreft verlichting, maar desondanks – of misschien wel daardoor – een lamp met een schitterend design. De lamp is slank, statig en doordrenkt van een tijdloze eenvoud. Bellevue werd oorspronkelijk in 1928 gelanceerd.

De Bellevue AJ8 Bureaulamp van &Tradition is vervaardigd van gepolijst messing in combinatie met gelakt aluminium. De speciale vorm van de lamp zorgt ervoor dat Bellevue voorziet in een mooi direct licht, zonder te verblinden. Door de aan- en uitschakelaar op de kabel – die maar liefst 2 meter lang is – kunt u de lamp geheel naar eigen wens bedienen. Bellevue is verkrijgbaar in drie bijzondere uitvoeringen. De lamp is 42 centimeter breed, 42 centimeter hoog en heeft een diepte van 16.5 centimeter.

&Tradition Bellevue AJ8 Bureaulamp


✓ Verkrijgbaar in diverse mooie uitvoeringen
✓ Hoogwaardige kwaliteit metaal
✓ Onderdeel van de Bellevue-serie
✓ Lengte kabel: 200 cm.
✓ Lichtbron (exclusief): 1 x E14 max. 40W of max. 7W CFL
✓ Afmeting: b. 42 x h. 42 x d. 16.5 cm.
✓ Design: Arne Jacobsen

Vragen over de Bellevue AJ8 Bureaulamp van &Tradition?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de &Tradition Bellevue AJ8 Bureaulamp.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Arne Jacobsen
Garantie 2 jaar
Merk &Tradition
Diepte / Lengte 16.5 cm.
Hoogte 42 cm.
Opties Richtbare lichtbron
Kabel Lengte 200 cm.
Soort lichtbron 1 x E14 max. 40W of max. 7W CFL
Bijlagen Productinformatie
Er zijn geen opties voor dit product beschikbaar

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit