Vitra Ball Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Ball Klok is een ontwerp van de Amerikaanse designer George Nelson. In de jaren ’50 van de vorige eeuw vierde de economische voorspoed en het geloof in de vooruitgang hoogtij. In het kader van de vooruitgang wilde George Nelson modern design introduceren bij de Amerikaanse huishoudens. Hij ontwierp daarom een aantal huishoudelijke apparaten, waaronder deze vrolijke Ball Clock. De simpele vormen zijn typerend voor het design van de vijftiger jaren, waardoor het niet vreemd is dat de Ball Clock een designicoon voor die periode is. Met deze klok geeft u niet alleen een bijzondere twist aan uw interieur, maar haalt u ook een echte designerklassieker in huis!

De wandklok is verkrijgbaar in de kleuren rood, oranje, naturel, multicolor en zwart/messing. Het materiaal waarvan de klok is gemaakt hangt af van de kleurkeuze, maar bestaat altijd uit een combinatie van hout en metaal. De diameter van de klok is 33 centimeter. De klok draait op een hoogwaardig kwartsuurwerk dat gevoed wordt door een 1.5 volt batterij (inbegrepen).

De Ball Clock Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks die George Nelson speciaal voor Vitra heeft ontworpen. Alle klokken uit deze collectie (1948-1960) zijn vanwege hun kenmerkende designtaal echte klassiekers geworden. Deze ontwerpen hebben onder andere bijgedragen aan de faam van George Nelson, die als één van de meest vooraanstaande ontwerpers van Amerikaanse design wordt gezien. De samenwerking tussen Vitra en George Nelson is daarom ook heel logisch, want sinds de jaren ’50 brengt Vitra door hun samenwerkingen met grote ontwerpers iconisch design voort dat ook nu erg geliefd is.

Vitra Ball Klok


✓ Designklassieker uit de jaren ‘50
✓ Verkrijgbaar in verschillende kleuren
✓ Inclusief batterij van 1.5 volt
✓ Afmetingen: Ø 33 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Ball Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Ball Klok.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Hout
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 33 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Ball Clock - Oranje

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 319

Ball Clock - Naturel

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 319

Ball Clock - Multi

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 319

Ball Clock - Rood

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 319

Ball Clock - Zwart

Nog 1 op voorraad

Levertijd: Werkdagen voor 16:00u besteld, volgende dag in huis
€ 419

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit