Thonet B9 Bijzettafel

By Marcel Breuer

Omschrijving

De Thonet B9 Bijzettafel, ontworpen door Marcel Breuer, is een zeer veelzijdig ontwerp die in vele varianten en als set verkrijgbaar is. Tijdens zijn Bauhaus-tijd experimenteerde Marcel Breuer met de materialen staal en stalen buis. Dit deed hij door de principes voor het vervaardigen van houten meubelen ook toe te passen op dit nieuwe materiaal. De nabijheid van de machinefabrieken van Junkers in Dessau kwam hierbij zeer goed van pas. Zijn eerste ontwerpen waren onder meer de tafelset B9, verschillende wandrekken en bijzetmeubelen. De volledige collectie was opgenomen in het 'insteekboek', de Thonet-catalogus uit 1930/31. De B 9-settafels stonden in de kantine van het door Walter Gropius ontworpen Bauhaus-gebouw. Tegenwoordig komen deze elegante ontwerpen tot hun recht in de woning- en de projectinrichting.

B9 is verkrijgbaar in 4 verschillende afmetingen die ook als set besteld kunnen worden. Het frame is gemaakt van verchroomde stalen buizen of is gelakt in een kleur naar keuze, de houten onderdelen zijn mogelijk in gebeitst beuken, afgelakt of in structuurlak in diverse kleuren of van ThonetDur®. B9 is ook leverbaar als ‘Pure Materials’-uitvoering in geolied eiken en walnoot met vernikkeld frame. In verchroomde uitvoering tevens verkrijgbaar met glasplaten. Daarnaast is er een Thonet All Seasons-uitvoering die variabel inzetbaar is voor binnen en buiten door ThonetProtect®-coating die toegepast is op het frame. Voor de tafelbladen heeft u de keuze uit volkern-HPL-plaat of ruw beton.

Vanwege de vele mogelijkheden hebben we slechts een kleine selectie gemaakt die direct in onze webshop te bestellen is. Zit uw gewenste variant er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.

Thonet B9 Bijzettafel


✓ Klassieker!
✓ Leverbaar in 4 afmetingen
✓ Verkrijgbaar als set
✓ Ambachtelijk design
✓ Design: Marcel Breuer
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Marcel Breuer
Garantie 2 jaar
Merk Thonet

B9A - Glas

b. 45 x h. 45 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 701

B9B - Glas

b. 52 x h. 50 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 713

B9C - Glas

b. 59 x h. 55 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 738

B9D - Glas

b. 66 x h. 60 x d. 39 cm.

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 768

B9 Tafelset

Glas

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 2.801
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit