Vitra Asterisk Klok

By George Nelson

Omschrijving

De Vitra Asterisk Klok is een ontwerp van George Nelson. In het Amerika van de jaren ’50 vierde het geloof in de vooruitgang hoogtij dankzij de economische voorspoed in het land. Er was behoefte aan modern design en George Nelson voorzag hierin. Hij ontwierp verschillende huishoudelijke apparaten, waaronder een uitgebreide collectie wandklokken. De Asterisk Clock is hier onderdeel van. Het strakke ontwerp is kenmerkend voor het design uit die periode maar past ook heel goed bij een modern interieur. Met deze klok haalt u een echte designklassieker in huis en heeft u bovendien een bijzonder uurwerk aan de muur hangen!

De Asterisk Klok is uitgevoerd in zwart. Wilt u liever een andere kleur, dan raden we u aan een kijkje te nemen bij de Wall Clocks collectie van Vitra. Alle klokken in deze collectie zijn ontwerpen in de typische stijl van de jaren ’50 en zijn verkrijgbaar in een breed kleurenpalet. De diameter van de Asterisk Klok is 25 centimeter. De wandklok draait op een hoogwaardig kwartsuurwerk, gevoed door een 1.5 volt batterij (inbegrepen).

De Asterisk Clock Klok maakt deel uit van de collectie Wall Clocks die George Nelson voor Vitra ontworpen heeft. Stuk voor stuk zijn de klokken uit deze collectie uitgegroeid tot echte designklassiekers, wat te danken is aan hun sprekende designtaal. Tegenwoordig wordt George Nelson gezien als één van de grondleggers van het naoorlogse Amerikaanse design. Dat is onder andere het gevolg van de samenwerking tussen Vitra en George Nelson, waaruit heel veel bijzondere meubels en accessoires zijn voortgekomen. Ook met verschillende andere ontwerpers wist Vitra succesvolle collecties te lanceren. Het meest bekende voorbeeld hiervan is het duo Charles en Ray Eames, wiens ontwerpen ook vandaag de dag nog erg geliefd zijn.

Vitra Asterisk Klok


✓ Typerend voor het design van de jaren ‘50
✓ Inclusief batterij van 1.5 volt
✓ Diameter: Ø 25 cm.
✓ Designer: George Nelson

Vragen over de Asterisk Klok van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Asterisk Klok.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes
Kenmerken
EAN Code 4055737006159
Materiaal Metaal
Designer George Nelson
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diameter 25 cm.
Bijlagen Vitra Wall Clocks

Asterisk Klok

Levertijd: 5 - 6 weken
€ 319

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit