&Tradition Little Petra VB1 Fauteuil

By Viggo Boesen

Omschrijving

De &Tradition Little Petra Fauteuil is een ontwerp van de Deense architect Viggo Boesen, die een grote rol speelde op het Deense design-toneel van de jaren ‘30 en ’40. Aanvankelijk werd hij bekend met zijn modernistische rieten meubels, zoals zijn prijswinnende FOX lounge stoel uit 1936 die vandaag de dag nog steeds geproduceerd wordt. De filosofie van Boesen is wat zijn designs zo aangenaam maken: meubels moeten vloeiende, organische vormen hebben en het lichaam op een zachte manier omarmen. Fauteuil Little Petra is hier het ultieme voorbeeld van. Geïntroduceerd in 1938, won Little Petra onmiddellijk lof tijdens de Copenhagen Cabinetmakers' Guild Exhibition en vervolgens prijzen op tentoonstellingen in New York en Berlijn.

Boesen vernoemde deze fauteuil naar zijn schoonmoeder. Een compliment: want Little Petra is zacht, comfortabel en nodigt uit tot ontspannen. Als een warm onthaal. Het formaat ervan is praktisch, met een zitting laag aan de grond, wat deze fauteuil tot een aanwinst maakt voor iedere behaaglijke setting. Little Petra is er in drie verschillende uitvoeringen met een bijzonder aangenaam gevoel. Karakorum, een stof die bestaat uit bouclé wol en viscose. Het is geïnspireerd op een lamsbontsoort afkomstig van het Astrakan schaap, dat bekend staat om kleine, zachte en glanzende krulletjes. Daarnaast is er een grijze versie van een gladde wol/viscose mix (Hallingdal) en een versie van schapenvacht. De poten van de stoel respecteren de liefde van Boesen voor natuurlijke materialen en zijn gemaakt van eiken of walnoot. Het resultaat is een innemende die u uitnodigt om te blijven.

Little Petra is 75 centimeter hoog, 79 centimeter lang en 83 centimeter diep. De zithoogte is 40 centimeter en de diepte van de zitting is 55 centimeter. De poten zijn er in de uitvoeringen walnoot en licht eiken en kunnen gecombineerd worden met alle drie de stofvarianten.

&Tradition Little Petra Fauteuil


✓ Van aangenaam wol of schapenvacht
✓ Iconisch Scandinavisch design
✓ Poten in walnoot of licht eiken

Vragen over de Little Petra Fauteuil van &Tradition?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de &Tradition Little Petra Fauteuil.

 &Tradition Campagne: Gratis voetenbank!
 Bij aanschaf van een Little Petra Fauteuil krijgt u de bijpassende voetenbank er  tijdelijk gratis bij! Deze wordt automatisch aan uw winkelmandje toegevoegd.  Deze unieke actie loopt t/m 30 november.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Het verpakkingsmateriaal nemen we weer netjes mee terug! Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor het maken van een leverafspraak.

Jeroen - Logistics

Kenmerken
Designer Viggo Boesen
Jaartal 2018
Garantie 2 jaar
Merk &Tradition
Diepte / Lengte 81 cm.
Breedte 81 cm.
Hoogte 65 cm.
Zithoogte 40 cm.

Little Petra VB1

Eiken/Hallingdal 130

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.609

Little Petra VB1

Walnoot/Hallingdal 130

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 2.609

Little Petra VB1

Eiken/Karakorum 003

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 3.297

Little Petra VB1

Walnoot/Karakorum 003

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 3.297

Little Petra VB1

Eiken/Schapenvacht

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.533

Little Petra VB1

Walnoot/Schapenvacht

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.533

Little Petra VB1

Eiken/Sahara Schapenvacht

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.533

Little Petra VB1

Walnoot/Sahara Schapenvacht

Levertijd: 6 - 8 weken
€ 4.533
Product familie
Meer van dit merk
Meer van deze designer

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit