&Tradition Flowerpot Lampen

De Flowerpot serie is een succesvolle reeks lampen uit de collectie van &Tradition. De eerste Flowerpot lamp werd in 1968 ontworpen door de geprezen ontwerper Verner Panton. De lamp heeft sindsdien een blijvende indruk achtergelaten en blijft een verfijnde toevoeging aan hedendaagse interieurs. Inmiddels bestaat de lampenfamilie uit hanglampen, tafellampen en wandlampen in verschillende afmetingen en kleuren. De Flowerpot wordt getypeerd door de halfronde vormen die in elkaar vallen, waarbij het zachte, diffuse licht zorgt voor een aangename sfeer. De Flowerpot VP9 tafellamp is momenteel één van de populairste modellen uit de collectie. Deze draagbare, draadloze lamp is dankzij het gebruik van sterk polycarbonaat tevens geschikt voor buitengebruik. Bekijk alle Flowerpot lampen bij MisterDesign.

3 items

3 items

Flowerpot Verner Panton

De iconische Flowerpot lamp werd in 1968 ontworpen door de Deense designer Verner Panton. In die tijd gaf het Deense modernisme eigenlijk voorkeur aan natuurlijke materialen en functionaliteit, maar toch wist Panton bekend te worden om zijn experimentele werk waarin hij nieuwe materialen en felle kleuren gebruikte. De lamp werd in de jaren ’60 een symbool van de Flower Power-vredesbeweging en heeft tot op heden nog altijd zijn charme weten te houden.

Het design van de Flowerpot lamp

Het ontwerp van de Flowerpot lamp is even speels als minimalistisch. Kenmerkend aan de lampen is dat de bovenste bol van de lamp exact twee keer zo groot is dan de onderste bol. De twee halve bollen zijn op elkaar ‘gestapeld’, waarbij de onderste helft het licht herbergt. Het creëert een harmonieuze balans tussen vorm en functie, waardoor de Flowerpot lamp niet alleen een bron van verlichting is, maar ook een kunstwerk op zich.

Met een breed scala aan levendige kleuropties past de Flowerpot lamp naadloos in verschillende interieurstijlen. Of u nu kiest voor een subtiele pasteltint of een gedurfde, contrasterende kleur, deze lamp voegt een vleugje speelsheid en elegantie toe aan elke ruimte. De tijdloze esthetiek maakt het een investering die de tand des tijds doorstaat en een blijvende indruk achterlaat.

&Tradition Flowerpot lampen bij MisterDesign

Wilt u een Flowerpot lamp bestellen? Omdat wij officieel dealer zijn van &Tradition, zijn alle uitvoeringen en kleuren van de iconische lamp bij ons verkrijgbaar. Bestel uw favoriete lamp eenvoudig in onze webshop. Is de lamp op voorraad en bestelt u op een werkdag voor 16:00 uur? Dan ontvangt u de Flowerpot de volgende dag al in huis!