Vitra Akari UF3 Q Vloerlamp

By Isamu Noguchi

Omschrijving

De Vitra Akari UF3-Q Vloerlamp is een ontwerp van Isamu Noguchi. Deze bijzondere vloerlamp is onderdeel van de Akari Light Sculpture serie, ontworpen door Isamu Noguchi. Deze kwam tot stand in 1951 toen hij de stad Gifu bezocht, die bekend staat om de productie van papieren parasols en lantaarns. Ruim 100 modellen kregen de naam ‘Akari’, het Japanse woord voor ‘licht’. De naam is niet alleen toepasselijk om zijn fysieke lichtheid, maar ook omdat het papier met het licht speelt en hem een sfeervolle gloed geeft. Deze vloerlamp heeft geometrische vorm met grote zwarte stippen. Hij wordt met de hand gemaakt in het atelier van Ozeki, een traditioneel familiebedrijf in de stad Gifu. Het geraamte van staaldraad wordt bekleed met shojipapier, afkomstig van de schors van de moerbeiboom. Dit papier breekt het licht en creëert een gezellige sfeer in een ruimte naar keuze. De lamp is 56 centimeter breed, 145 centimeter hoog en 56 centimeter diep.

Een lichtbron van energieklasse A++ is bijgeleverd.

De Akari UF3-Q Vloerlamp is een product van Vitra, ontworpen door Isamu Noguchi. De beroemde beeldhouwer en ontwerper Isamu Noguchi (1904-1988) liet niet alleen zijn sporen na in het design van de jaren ’50, maar wordt gezien als een van de belangrijkste beeldhouwers van de vorige eeuw. De Japans-Amerikaanse designer creëerde in zijn leven tuinen, meubelen, verlichting, architectuur en talloze sculpturen, die te bewonderen zijn in het Noguchi Museum in New York.

Vitra Akari UF3-Q Vloerlamp


✓ Geometrische vorm met zwarte stippen
✓ Met de hand gemaakt in Japan
✓ Materiaal: shojipapier, staaldraad
✓ Afmeting: b. 56 x h. 145 x d. 56 cm.
✓ Design: Isamu Noguchi

Vragen over de Akari UF3-Q Vloerlamp van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra Akari UF3-Q Vloerlamp.

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
EAN Code 4055737005794
Productnr. 20155701
Materiaal Papier
Designer Isamu Noguchi
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 56 cm.
Breedte 56 cm.
Hoogte 145 cm.
Lichtbron inbegrepen Ja
Soort lichtbron E27

Akari UF3 Q Vloerlamp

Levertijd: 5 - 7 weken
€ 1.259

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit