Hoeveel personen passen er aan een ronde eettafel?

Het fijne aan een ronde tafel is dat het aantal personen dat plaats kan nemen aan de tafel een stuk flexibeler is dan bij een rechthoekige tafel. Neem als vuistregel dat een tafel met een diameter van 120 centimeter plaats biedt aan 4 personen. Bij iedere 10 centimeter die bij de diameter wordt opgeteld, is er ruimte voor één persoon meer (Ø130 = 5, Ø140 = 6 enz.). Houd wel in gedachten dat er meerdere factoren meespelen dan de diameter alleen:

  • Rust het blad op één poot in het midden of op een onderstel van vier poten?  Vier poten geven namelijk vaak al een natuurlijke scheiding aan voor het aantal stoelen, terwijl één poot wat meer ruimte biedt tot improviseren.
  • Natuurlijk dient ook rekening te worden gehouden met de breedte van de stoelen. Een armstoel kan zomaar 60 centimeter breed zijn terwijl een stoel zonder armen vaak een breedte tussen de 40 en 45 centimeter heeft.

Bij een diameter van 120 centimeter kunt u er zeker van zijn dat vier brede armstoelen passen, maar met een smallere stoel zouden er ook 5 rond dezelfde tafel passen. Dat is natuurlijk ook afhankelijk van uw eigen smaak en voorkeur! 

Ronde design tafels

Op zoek naar een ronde eettafel? Bekijk onderstaande bestsellers of bekijk hier al onze ronde tafels.Sluit venster