Thonet 218 Stoel

By Gebroeders Thonet

Omschrijving

De Thonet 218 Stoel, ontworpen door de Gebroeders Thonet, is een icoon dat tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als het meest geslaagde fabrieksproduct ter wereld: met deze stoel werd de overgang gemaakt naar modern meubilair. Aan de basis hiervan stond een nieuwe techniek: het buigen van massief hout. Michael Thonet perfectioneerde deze kunst in de jaren '50 van de 19e eeuw en maakte op die manier massaproductie überhaupt mogelijk. Bovendien ontwikkelde hij een geniaal verkoopconcept: de onderdelen voor 36 stoelen pasten precies in een kist van 1 kubieke meter. Daardoor konden ze gemakkelijk de hele wereld over worden gestuurd en ter plaatse worden gemonteerd. Door zijn strakke, esthetische vormgeving past deze stoel al ruim 150 jaar in elke woonomgeving. De stoel wordt geproduceerd in de fabriek in het Duitse Frankenberg.

De beroemde Weense koffiehuisstoel is leverbaar met een zitting van webbing of met een voorgevormde zitting van multiplex en een lederen of stoffen bekleding. Alle houten onderdelen zijn gemaakt van gebeitst beuken.

Vanwege de vele mogelijkheden hebben we slechts de meest gekozen uitvoering opgenomen in onze webshop. Uw eigen favoriet kunt u via onze klantenservice bestellen, zij helpen u graag verder.

Onderstaand model wordt standaard geleverd met een zitting van webbing en zonder glijders.

Thonet 218 Stoel


✓ Klassieker!
✓ In tal van kleuren en varianten leverbaar
✓ Ambachtelijk design
✓ Afmeting: b. 43 x h. 84 x d. 52 cm
✓ Design: Gebroeders Thonet

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Gebroeders Thonet
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 52
Breedte 43
Hoogte 84
Opties Gestoffeerd
Zithoogte 46

218 Stoel

Licht Beuken

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 919

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit