Thonet 214 Stoel

By Michael Thonet

Omschrijving

De Thonet 214 Stoel, ontworpen door Michael Thonet, is een icoon dat tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als het meest geslaagde fabrieksproduct ter wereld: met deze stoel werd de overgang gemaakt naar modern meubilair. Aan de basis hiervan stond een nieuwe techniek: het buigen van massief hout. Michael Thonet perfectioneerde deze kunst in de jaren '50 van de 19e eeuw en maakte op die manier massaproductie überhaupt mogelijk. Bovendien ontwikkelde hij een geniaal verkoopconcept: de onderdelen voor 36 stoelen pasten precies in een kist van 1 kubieke meter. Daardoor konden ze gemakkelijk de hele wereld over worden gestuurd en ter plaatse worden gemonteerd. Door zijn strakke, esthetische vormgeving past deze stoel al ruim 150 jaar in elke woonomgeving. De stoel wordt geproduceerd in de fabriek in het Duitse Frankenberg.

De beroemde Weense koffiehuisstoel is leverbaar in tal van varianten: zonder armleuningen, een open rugleuning of met rugelement (215). De zitting en het rugelement bespannen met gevlochten riet of overtrokken met leder of stof. Er is ook een voorgevormde zitting van multiplex verkrijgbaar. Daarnaast is er nog een uitvoering in licht geolied essen: 214 Pure Materials

Vanwege de vele mogelijkheden hebben we slechts een kleine selectie gemaakt die direct in onze webshop te bestellen is. Zit uw gewenste variant er niet tussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag verder.

Onderstaande modellen worden standaard geleverd met een weefsel versterkt rieten zitting en zonder glijders.

Thonet 214 Stoel


✓ Klassieker!
✓ In tal van kleuren en varianten leverbaar
✓ Ambachtelijk design
✓ Afmeting: b. 43 x h. 84 x d. 52 cm
✓ Design: Michael Thonet

Grote bestelling?
Wilt u een grote hoeveelheid producten bestellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en bespreek de mogelijkheden met MisterDesign zakelijk.


Kenmerken
Materiaal Hout
Designer Michael Thonet
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Diepte / Lengte 52
Breedte 43
Hoogte 84
Zithoogte 46

214 Stoel

Grey Green

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 876

214 Stoel

TP 29 Black

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 919

214 Stoel

Licht Beuken

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 919

214 Stoel

Naturel Beuken

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 919

214 Stoel

Powder Blue

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 968

214 Stoel

Rusty Red

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 968

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit