Thonet 1025 Bijzettafel

By James van Vossel

Omschrijving

De Thonet 1025 Bijzettafel is ontworpen door James van Vossel.

“Een tekening alleen zegt me niet zoveel”, vindt de Belgische meubelontwerper James van Vossel. Daarom werkt hij voor zijn ontwerpen met kleine prototypes op schaal, zodat ze tastbaar en voelbaar zijn. De ontwerpen van Van Vossel kenmerken zich door veelzijdigheid en de wijze waarop hij omgaat met lastige vraagstukken in het ontwerp. De slimme gimmicks die hieruit voortkomen, maken je nieuwsgierig.

De collectie van Thonet omvat veel meubelen die gemaakt zijn van gebogen houten latten: een belangrijk kenmerk die aan de basis stond van het grote succes van het Duitse designlabel. Het was Michael Thonet die in 1819 de basis legde voor talloze klassiekers die later zouden volgen. In de periode tussen 1819 en 1830 experimenteerde hij in zijn meubelmakerij en schrijnwerkerij met nieuwe technieken. Het koken van houten latten in lijm was er één van. Middels deze techniek werd het mogelijk om het hout op eenvoudige wijze te buigen, waardoor ze toepasbaar werden voor het produceren van bijvoorbeeld stoelen. Voor het eerst werd massaproductie van meubels mogelijk. Het leverde wereldwijde erkenning op!

De 1025 Bijzettafel van Thonet is een combinatie van elegantie en minimale vormgeving: de drie massief houten poten die met een afstand van steeds 120 graden onder het blad geplaatst zijn vormen een denkbeeldige cirkel op de vloer. Een bijzonder mooi detail is dat de tafelpoten ook een de bovenzijde van het tafelblad zichtbaar zijn. De 1025 Bijzettafel is naast zijn geraffineerde ontwerp ook bijzonder vanwege zijn hoogwaardige afwerking. De bijzettafel is verkrijgbaar in massief geolied walnoot, essen en eiken. De 1025 Bijzettafel heeft een diameter van 45 centimeter en een hoogte van 48 centimeter.

Thonet 1025 Bijzettafel


✓ Mogelijk in 3 soorten hout
✓ Bijzonder design!
✓ Vakmanschap en innovatief
✓ Hoogwaardige kwaliteit
✓ Afmeting: diameter 45 x h. 48 cm.
✓ Design: James van Vossel

Vragen over de 1025 Bijzettafel van Thonet?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Thonet 1025 Bijzettafel.
Wist u dat wij nu ook op geselecteerde artikelen avondlevering aanbieden? Zo kunt u nog sneller genieten van uw aankoop.

Lees meer over de bezorgmethodes

Kenmerken
Materiaal Hout
Designer James van Vossel
Garantie 2 jaar
Merk Thonet
Hoogte 48 cm.
Diameter 45 cm.
Bijlagen Productinformatie

1025 - Essen

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 816

1025 - Eiken

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 968

1025 - Walnoot

Levertijd: 8 - 10 weken
€ 1.119
Meer van dit merk

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit