Vitra .04 Counter Bureaustoel

By Maarten van Severen

Omschrijving

De Vitra .04 Counter Bureaustoel is een ontwerp van Maarten Van Severen.

De Belgische Maarten van Severen ontwierp zijn eerste meubels in het jaar 1986 en begon zijn eigen werkplaats in het jaar 1987. Van Severen is van oorsprong interieurarchitect en meubeldesigner en is afgestudeerd aan de kunstacademie in Gent. Vanaf het begin heeft Van Severen voor het vervaardigen van zijn designs gebruik gemaakt van semi-industriële processen. Zijn doel was om een nieuwe dimensie te geven aan de meest doodnormale basismeubelen zoals de tafel, de stoel en de bank. Van Severen heeft altijd met vele grote namen mogen samenwerking. Tot en met het jaar waarin hij overleed - 2005 - was Van Severen zelfs nog bezig met een geheel nieuwe serie van meubelen voor het Zwitserse Vitra.

Het designlabel Vitra bestaat al sinds het jaar 1950. Uit het feit dat vele klassiekers sinds de oprichting onafgebroken in productie zijn, kun je afleiden dat Vitra ook tegenwoordig nog enorm populair is. Door zo veel mogelijk gebruik te maken van een tijdloze stijl, duurzame materialen en evenwichtige constructies hoopt Vitra integere en solide ontwerpen te creëren. De designs moeten zowel geschikt zijn voor in openbare ruimtes en op kantoor als voor de thuissituatie. De ontwerpen zijn bedoeld om de omgeving van mensen een stukje aangenamer te maken, zowel door een esthetische als een comfortabele vormgeving.

De .04 Counter Bureaustoel van Maarten van Severen heeft een prachtige zitschaal, vervaardigd uit polyurethaan-integraalschuim. Voor de afwerking van de zitschaal heeft u de keuze uit diverse mooie kleuren; grijs, signaalrood, basic dark, poppy rood, avocado, chocolade en donkergrijs. Het onderstel wordt gemaakt van persgietaluminium dat voorzien wordt van een zilveren poedercoating (RAL 9006). Het onderstel wordt standaard uitgerust met zachte wielen, geschikt voor harde vloeren. Op aanvraag kan de stoel ook voorzien worden van harde wielen, geschikt voor zachte vloeren.

De bureaustoel is voor een optimaal comfort voorzien van een flexibele rugleuning met geïntegreerde bladveren. Naar eigen wens kunt u daarnaast kiezen voor een uitvoering met of zonder armleuningen, uitgevoerd in basic dark. Voor nog meer individuele afstemming is de bureaustoel verstelbaar in hoogte. De minimale hoogte bedraagt 105 centimeter met een zithoogte van 68 centimeter, de maximale hoogte is 117 centimeter met een bijbehorende zithoogte 79.5 centimeter. De zitschaal heeft een breedte van 40.5 centimeter - zonder armleuningen - en een diepte van 53 centimeter. De afmeting van het vijfpuntonderstel bedraagt 74.6 centimeter in diameter.

Vitra .04 Counter Bureaustoel


✓ Verschillende uitvoeringsmogelijkheden
✓ Hoog model!
✓ In hoogte verstelbaar
✓ Verkrijgbaar met en zonder armleuningen
✓ Afmeting: Ø 74.6 x h. 107.5-119 cm.
✓ Design: Maarten Van Severen

Vragen over de .04 Counter Bureaustoel van Vitra?


Neem gerust contact met ons op wanneer u meer informatie wenst over de Vitra .04 Counter Bureaustoel.

Dit artikel wordt bij u geleverd door onze eigen bezorgdienst. De meeste meubelen worden ook door onze bezorgers gemonteerd. Na ontvangst van uw bestelling nemen we contact met u op voor een leverafspraak.

Daan - Logistics
Kenmerken
Materiaal Metaal
Designer Maarten van Severen
Garantie 2 jaar
Merk Vitra
Diepte / Lengte 53 cm.
Breedte 40.5 cm.
Hoogte 107 - 119.5 cm.
Opties Draaibaar, Hoogte verstelbaar, Met arm, Met wieltjes
Zithoogte 68 - 79.5 cm.
Bijlagen Productinformatie

.04 Counter - Basic Dark

Zonder armleuningen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.140

.04 Counter - Signaalrood

Zonder armleuningen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.140

.04 Counter - Basic Dark

Met armleuningen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.330

.04 Counter - Signaalrood

Met armleuningen

Levertijd: 7 - 9 weken
€ 1.330

Klantbeoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geschreven voor dit product.

Schrijf zelf een beoordeling

Kwaliteit